Teknoloji

DuckDuckGo’dan Avrupa Birliği’nin Google’a kestiği cezaya ilginç yorum

duckduckgo
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

duckduckgo

Avrupa Birliği’nin Android ürünleriyle rekabete aykırı davranışları nedeniyle Google’a kesmiş olduğu 24 milyar TL’lik rekor cezanın ardından, rakip arama motoru DuckDuckGo, şirketin tekelcilik sorunlarının bununla kalmayacağı iddiasında bulundu.

DuckDuckGo, Twitter hesabı üzerinden yayınladığı bir dizi tweet ile cezaya olan tepkisini dile getirdi. Bu tweet’lerde arama motoru, Google’ın rekabete aykırı arama davranışlarının sadece Android ile sınırlı olmadığını, Chrome internet tarayıcısı gibi diğer ürünleri de kapsadığını kaydetti.

Bir tweet’te, Chrome internet tarayıcısı eklentisini her güncellediklerinde, kullanıcıların arama ayarlarını geri alma ve eklentiyi tamamen devredışı bırakma gibi, resmi gibi görünen bir etkileşim penceresiyle karşı karşıya kaldıklarını dile getirdi.

Ayrıca DuckDuckGo, Google’ın “duck.com” alan adına da sahip olduğunu hatırlattı. Gerçekten de bu alan adı 2011’den beri şirkette bulunuyor. Bu arada DuckDuckGo da 2008’de kuruldu. Yani, Google daha az bilinen arama motoruna girmek isteyip de adını düzgün hatırlayamayanları da bir şekilde kendisine çekmiş oluyor. Arama motoru da DuckDuckGo kullanıcılarının kafasının karıştığına vurgu yapıyor.

Independent‘ın haberine göre, duck.com alan adı iki şirket kurulmadan önce ilk kez tescil edildi. Ancak ne zaman ve nasıl Google’ın sahipliğine geçtiği tam olarak bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER