Teknoloji

Dropbox iOS 10 ile uyumlu yeni özellikler kazandı

dropbox ios 10Apple, bundan yaklaşık bir ay önce iOS 10’u kullanıcılarıyla buluşturmaya başlamıştı. Pek çok uygulama, Apple’ın yeni mobil işletim sistemine uygun biçimde geliştirdikleri yeni özelliklerini kullanıcılarına sunuyor. Söz konusu uygulamalardan birisi de Dropbox oldu. Depolama servisinin iOS uygulaması için yayınlanan son güncelleme, kullanıcılara iMessage üzerinden dosya gönderme ve Dropbox’ta saklanan bir videoyu izleyebilme gibi özellikler getiriyor.

iOS 10 genel olarak çok sayıda yeniliğin kapısını açsa da, iMessage’ın kazandığı yetenekler dikkat çekiyor. Uygulama mağazasının hayata geçişiyle basit bir iletişim uygulaması olmaktan çıkan iMessage, bir tür ortak çalışma platformuna dönüşüyor. Dropbox dosyalarının iMessage üzerinden paylaşılabilmesi de bu durum için iyi bir örnek teşkil ediyor. Söz konusu entegrasyon, sadece dosyalar için bir Dropbox bağlantısı sunulmasıyla sınırlı kalmıyor. Örneğin, kimi dosya türlerinde iMessage sohbet ekranı üzerinden dosyanın görüntülenmesi mümkün oluyor.

Dropbox iOS 10 gelişmiş araç takımı sistemine kavuşuyor

Dropbox iOS 10 ile sadece iMessage üzerinden dosya paylaşım ve görüntüleme desteği sunmuyor. iOS 10’un yeni ve gelişmiş araç takımı sisteminden faydalananlardan birisi de Dropbox oluyor. Dropbox’ın bildirim merkezine eklediği yeni araç takımı sayesinde kullanıcılar dosya görüntüleyebilecek, yeni dosya oluşturabilecek ve belge tarayabilecek. Bütün bu işlemleri yapmak için de uygulamaya ihtiyaç duyulmayacak.

dropbox ios 10Dropbox iOS uygulamasına eklenen yenilikler sadece iOS 10 eksenli özelliklerle sınırlı kalmıyor. iOS 9 ile kapıları açılan PiP desteğine kavuşan uygulama, PDF dokümanlarının uygulama dışına çıkmadan imzalanmasını mümkün kılıyor.

İLGİLİ HABERLER