Eğlence

Dr. Dre’nin 1992 çıkışlı “The Chronic” albümü dijital olarak ilk kez Apple Music’te yayınlanacak

dr-dre-the-chronic-300615

Apple’ın bugün itibarıyla yayın hayatına başlayacak yeni çevrim içi müzik servisi Apple Music’teki tek özel albüm Taylor Swift’in “1989”u olmayacak. Dr. Dre’nin 1992 yılında piyasaya sürdüğü ve hip-hop dünyasında yeni bir dönem başlatan “The Chronic” isimli albümü de dijital olarak ilk kez Apple Music’te yayınlanacak. Dr. Dre’nin The Chronic’i kendisine ait olan ve 2014’te faaliyete geçen Beats Music’te bile yayınlamamış olması, Apple Music’in teklifinin özelliğini ortaya koyuyor.

The Chronic’in Beats Music’te yayınlanmamış olması akıllara Dr. Dre’nin albümün haklarına sahip olmama ihtimalini getirse de, sanatçının 2011’de eski plak şirketi Death Row Records’a dava açtığı ve albümün tüm dijital haklarını elde ettiği biliniyor. Dr. Dre daha sonra da Death Row’dan çıkardığı albümlerin ödenmeyen telif gelirleri ve dijital satış kârlarını alabilmek için mahkemeye başvurmuş, ancak talep ettiği 3 milyon doları alamamıştı.

Dr. Dre’nin Apple’la olan bağlantısı ve Apple Music’in büyük hedefleri göz önüne alınınca The Chronic’in dijital sahneye çıkışını Apple Music aracılığıyla gerçekleştirmesini doğal bir durum olarak nitelemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER