Teknoloji

Donald Trump Truth Social uygulamasını gelecek ay çıkaracak

truth social google play store

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Truth Social adını taşıyan sosyal platformunu geçtiğimiz ekim ayında duyurmuştu. App Store kaydına göre, Truth Social 21 Şubat 2022’de faaliyete geçecek. Trump Medya ve Teknoloji Grubu (TMTG) tarafından yayınlanacak olan uygulama, eski ABD Temsilciler Meclisi üyesi Devin Nunes tarafından yönetiliyor.

App Store’da paylaşılan ekran görüntülerine göre, Truth Social tam anlamıyla bir Twitter kopyası olacak. Ekran görüntülerindeki profil sayfaları, Twitter’ın kullanıcı profillerinin aynısı gibi görünüyor. Twitter’daki tweet ve retweetlerin yerini Truth Social’da “gerçekler” ve “yeniden paylaşılan gerçekler” alıyor.

Uygulamada ana sayfa, arama, bildirim ve mesajlar sekmeleri de bulunuyor. Arama sekmesi üzerinden “trend” konular ve takip edilebilecek diğer kullanıcılar keşfedilebilecek. Kısacası kullanıcıları tamamen Twitter benzeri bir deneyim bekliyor.

truth socialEski ABD Başkanı Donald Trump bundan neredeyse bir yıl önce Facebook ve Twitter’dan yasaklanmıştı. TMTG’nin TMTG+ adını taşıyan bir video servisini de Truth Social’dan kısa bir süre sonra faaliyete geçireceği söyleniyor. Donald Trump, Truth Social ve TMTG+ dışında bir de podcast servisi kurmayı planlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER