Teknoloji

Donald Trump’tan “Tim Apple” gafı

donald trump tim cook

Apple CEO’su Tim Cook hem teknoloji hem de iş dünyasında oldukça iyi bilinen bir isim. Kendisiyle aynı masada oturan ve karşılıklı etkileşimi olan kişilerin bu ismi unutmayacağını söylemek, yanlış bir önerme olmayacaktır. Ancak görünen o ki, ABD Başkanı Donald Trump, söz konusu kişiler arasında bulunmuyor.

Trump ve Cook, Amerikan İş Gücü Politika Danışma Kurulu’nun toplantısında bir araya geldi. ABD Başkanı, toplantıda hemen sağında oturan Apple CEO’sundan bahsederken “Tim Cook” yerine “Tim Apple” diyerek ilginç bir gafa imza attı. Başlangıçta Trump’ın “Tim Apple” dedikten sonra başka şeyler söylemeye devam edeceği düşünülse de; Apple dedikten sonra oldukça kesin bir şekilde cümleyi tamamlaması, ABD Başkanı’nın Apple CEO’sunun soyadının gerçekten Apple olduğunu zannettiğini düşündürüyor.

Trump’ın “Tim Apple” diyerek bitirdiği konuşmanın ilgili kısmında şu ifadeler yer alıyor: “İş gücünü artıracağız, çünkü bunu yapmak zorundayız. Bu çağrımıza katılan pek çok şirket var. Tim gibi insanlar baştan beri yapmalarını istediğim şeyi yapıyorlar. Ona ‘Tim burada üretim yapmaya başlamalısınız’ derdim ve şimdi gerçekten ülkemize büyük bir yatırım yaptın. Bunu takdir ediyorum, Tim Apple.”

 

Donald Trump için bu gaflar alışılmadık şeyler değil. ABD Başkanı daha önce de Lockheed Martin CEO’su Marillyn Hewson’a “Marillyn Lockheed” şeklinde seslenmişti. Dolayısıyla Trump’ın zihninde bunların gaf olmadığını ve kendisinin insanları yönettikleri şirketlerle eşleştirerek hatırlayan bir kişi olduğu söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER