Teknoloji

ABD’den Huawei’ye kötü haber

huawei starlink

Huawei’nin ABD tarafından uygulanan ticaret yasağından kısa süre içinde kurtulması mümkün olmayacak gibi görünüyor. ABD Başkanı Donald Trump, Huawei yasağının temelini oluşturan başkanlık kararnamesinin süresini 2021’in mayıs ayına kadar uzattı.

Söz konusu kararname, Amerikan şirketlerinin “kabul edilemez” seviyede ulusal güvenlik riski teşkil eden telekomünikasyon ekipmanlarını satın almasını ve kullanmasını engelliyor. Bu kararnamenin ardından ABD Ticaret Bakanlığı Huawei ve ZTE’yi yaptırım listesine eklemiş ve her iki şirketin de ABD’deki faaliyetlerinin durmasına neden olmuştu.

Kararnamenin süresinin uzatılmasına çok da şaşırmamak gerekiyor. Aradan geçen bir yıllık süreçte Trump yönetimi ve diğer yetkililer, mümkün olan tüm yerlerden Huawei’yi çıkarmaya yönelik çalışmalara devam etmişti. ABD ve Çin arasındaki gerilimin sürmesi de, Huawei için işleri biraz daha zorlaştırıyor.

Donald Trump yönetimi tarafından uygulanan yasak, Huawei ve iş ortaklarının opsiyonlarını ciddi ölçüde sınırlandırıyor. Amerikan şirketleriyle iş yapamayan Huawei, yeni akıllı telefonlarında Google uygulama ve servislerine yer veremiyor. Bu durum, şirketi satışları sürdürmek için farklı yollar denemeye sevk ediyor. ABD’nin yasağına rağmen büyümeyi sürdüren Huawei’nin önümüzdeki dönemdeki yolculuğunu izlemek de ilginç olacağa benziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER