Teknoloji

Domino’s Pizza teknolojiyi altyapı ve hizmetlerine entegre etmeyi sürdürüyor

domino's pizzaDomino’s Pizza denince pek çok kişini aklına doğal olarak “pizza” gelse de, şirket kendisini insanların düşündüğünden daha farklı biçimde tanımlıyor. Operasyonunda teknolojiden ciddi ölçüde yararlanan Domino’s Pizza, kendisi için “Pizza satan teknoloji firması” tanımlamasını kullanıyor. Şirket, söz konusu tanımlamanın önünü açan uygulama ve servislerini İstanbul’da bulunan İnovasyon Merkezi’nde gerçekleştirdiği etkinlikte basın mensuplarına anlattı.

Etkinlikte konuşan DP Eurasia Group CEO’su Aslan Saranga, hızlı servis pazarındaki güçlü rakiplerine karşı teknolojiyi kullanarak kendilerine avantaj sağladıklarını belirtti. Evlere servis cirosunun yüzde 48’inin dijital kanallar üzerinden verilen siparişlerden geldiğini söyleyen Saranga, buna rağmen dijital alanda daha gitmeleri gereken uzun bir yol olduğunu bildiklerini ve buna göre hareket ettiklerini söyledi.

Şirketin bünyesindeki restoranların yüzde 70’lik kısmının franchise sistemiyle işletildiğini belirten CEO, bu geniş ağın kontrolü ve mükemmelliği için de gelişmiş bir teknolojik altyapıya ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekti. Saranga, sistemin başarılı işleyişinde teknoloji yatırımlarının önemli bir rol oynadığını ifade etti. Bu doğrultuda geliştirilen Cep Cini uygulaması, franchise dükkanlarındaki günlük işleyişin aktif biçimde kontrol edilmesini mümkün kılıyor.

İnternet sitesi, mobil web sitesi, iOS ve Android uygulamalarının yanı sıra Facebook Messenger üzerinden müşterilerinin siparişlerini alan şirket, farklı sipariş yöntemleri üzerinde çalışmaya da devam ediyor. Bu çalışmalarında tek dokunuşla sipariş üzerine odaklanan Domino’s Pizza, söz konusu hedef doğrultusunda geliştirdiği Acil Pizza Butonu’nu da gözler önüne çıkarttı. İlk etapta sadece internet üzerinden yoğun biçimde sipariş veren kullanıcılara verilecek butona basıldığında, kullanıcılar tarafından daha önceden tanımlanan “tek tık” siparişi 30 dakika içinde sahibine ulaştırılacak.

Domino’s Pizza, teknoloji eksenli çalışmalarında “Siparişim nerede kaldı?” sorusuna yanıt vermeyi de ihmal etmemiş. Şirket tarafından geliştirilen Sıcak Takip uygulamasıyla sahibine ulaştırılmak üzere restorandan çıkan siparişler hem sahipleri hem de Domino’s tarafından kontrol edilebiliyor. Bu uygulama ile müşteriler kendilerine siparişlerini getirecek olan kuryeyi önceden görebiliyor ve siparişini teslim aldıktan sonra da kuryeyi notlandırabiliyor. Domino’s bu uygulamayla hem müşteri memnuniyetini artırmayı hem de şubedeki güvenlik ve verimliliği üst seviyeye çıkarmayı hedefliyor.

İLGİLİ HABERLER