Teknoloji

DJI Osmo Mobile 3 sızdı, yeni bir gimbal yolda

dji osmo mobile 3

DJI’ın akıllı telefon gimbal aksesuar serisi arasına yeni bir ürün katılacak gibi görünüyor. Amerikan Federal İletişim Komisyonu kataloguna göre, geçen yılın DJI Osmo Mobile 2 ürününü takip edecek yeni bir aksesuar yolda.

Osmo Mobile 3 olarak listelenen ürünün kayıtlardaki varlığı Dave Zatz tarafından ortaya çıkarıldı. Gimbal aksesuarın kabzasının yeni modelde yeniden tasarlandığı görülüyor.

Yeni bir kabzanın yanı sıra, DJI Osmo Mobile 3 hangi yeni işlevleri sunacak, bunu henüz tam olarak bilmiyoruz. Gimbalin ikinci nesil versiyonunun en büyük yeniliği telefonu düşey yönde tutarken çekim yapmaktı.

DJI Osmo Mobile 3 daha ucuz olur mu?

Ne var ki, aslına bakarsanız, en önemli ayrıntı fiyatının ilk nesil modele göre epey düşmüş olmasıydı. İlk Osmo Mobile yurt dışında 299 dolara satılırken, Osmo Mobile 2 ise 129.95 dolarlık yurt dışı fiyatına sahip. İkinci nesil gimbal Türkiye’de de 800 TL civarında fiyattan alıcı buluyor. Osmo Mobile 3 fiyatı bir kez daha bu kadar dramatik biçimde düşmez gibi görünüyor.

DJI’ın üçüncü versiyonda yapacağı değişikliklerden bağımsız olarak, yeni Osmo Mobile bu sefer DJI’ın ürün yelpazesinde daha sert bir rekabetle karşılaşacak. DJI geçen yılın sonlarında Osmo Pocket‘ı çıkarmıştı. Bu kamera, Osmo Mobile gibi üç eksenli sabitleyiciye sahip, ancak aynı zamanda telefonu kullanmaya gerek bıraktırmayan küçük bir kamera da barındırıyor. Ne var ki, yüksek başlangıç fiyatı onu, akıllı telefonunda iyi bir kamera sistemi bulunan tüketiciler için cazip olmaktan çıkarıyordu.

İLGİLİ HABERLER