Manşetler

Video günlükçülerin dikkatine! Yeni DJI Osmo Mobile 3 daha kullanışlı ve rahat taşınıyor

dji osmo mobile 3
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

DJI Osmo Mobile 3, yakın zamandaki sızıntılarının ardından artık resmiyet kazanması beklenen bir üründü. Nihayet DJI, resmi açıklamayı yaptı. Akıllı telefonlara özel gimbal cihazının üçüncü nesil versiyonunda bazı yenilikler var. En önemlisi ise Osmo Mobile 3’ün katlanarak daha kolay taşınabilmesi oluyor.

Osmo Mobile 3’ün fiyatı 119 dolar olarak belirlendi. Bugün itibarıyla yurt dışında satışa sunuldu. Ayrıca DJI, içinde tripod ve taşıma kılıfı barındıran bir seti de 139 dolara satacak.

Genel olarak, Osmo Mobile seleflerinden daha küçük ve kısa. Bu da daha uzun süre boyunca yorgunluk hissetmeden çekim yapılmasını sağlayacaktır. Ancak DJI bunu yaparken köşeleri kesmiyor ya da özelliklerden ödün vermemiş. Aslında, ilk nesil Osmo Mobile’da gördüğümüz tetik tuşunu da geri getiriyor.

dji osmo mobile 3

DJI, kontrollerin de düzenlendiğini belirtiyor. Bu sayede yeni Osmo Mobile tek elle daha rahat kullanılıyor. Katlanabilir tasarımı ise kullanıcının telefonunu şarj edebilen portlara erişimi sağlıyor. Ya da harici bir mikrofon bağlamaya izin veriyor. Osmo Mobile 3’ün selefi gibi 15 saate varan pil ömrü sunduğu belirtiliyor. Ayrıca şimdi, USB-C üzerinden de şarj ediliyor.

Osmo Mobile’ın ilk iki neslinde ürünü kolayca paketleyip taşımak bir sorun teşkil ediyordu. DJI, kullanıcıların akıllı telefonun yönünü yataydan düşeye ya da tersine hızlıca çevirmenin de sıkıntılı olduğu yönünde şikayetler ilettiğini de söylüyor. Osmo Mobile 3 ile birlikte bu sıkıntı da gideriliyor. Kullanıcılar sadece “mod” tuşuna üç kez basabilecek. Böylelikle gimbal akıllı telefonun yönünü otomatik olarak değiştirecek.

DJI Osmo Mobile 3’te drone teknolojisi

dji osmo mobile 3

DJI, drone’ları için geliştirdiği bazı akıllı özellikleri Mimo uygulaması aracılığıyla Osmo Mobile 3’e ekliyor. Active Track adı verilen, DJI’ın bilgisayar görüşlü izleme sistemi bunlardan bir tanesi oluyor. Ayrıca hızlandırılmış çekim, panorama, hareketlerle kontrol ve çekimleri otomatik olarak bir araya getiren “hikaye modu” da diğer özellikler arasında bulunuyor.

DJI daha çok uçan drone’larıyla biliniyor. Ancak şirket uzun zamandır o kategoride yeni bir ürün sunmuyor. Bunun yerine 2019 yılının büyük çoğunluğunu portföyünü genişletmek ve diğer popüler ürünlerin yenilerini çıkarmakla yetindi. Örneğin, Ronin SC aynasız kameralar için tasarlanmış, taşınabilir ve makul fiyatlı bir gimbal. Osmo Action, DJI’ın ilk ürünü olsa da, GoPro’nun en büyük rakibi hâline geldi. Şirket yakın zamanda drone yarışçıları ve film çekimiyle uğraşanlar için FPV aygıtları ve küçük bir kamera da çıkardı. RoboMaster S1 ise eğitim odaklı bir ürün olmuştu.

Osmo Mobile 3 ile birlikte Çinli tüketici son kullanıcılara hitap eden yeni bir ürünle yelpazesini daha da genişletmiş oluyor.

İLGİLİ HABERLER