Teknoloji

DJI Mavic drone 27 Eylüldeki etkinlikte bekleniyor

dji mavic drone
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

dji mavic droneDJI medya kuruluşlarına önümüzdeki günlerde düzenleyeceği basın toplantısının davetiyelerini gönderdi. Davet tam da son zamanlarda sızıntılarını görmeye başladığımız katlanabilir DJI Mavic drone aracına ait dedikoduların üstüne geldi.

27 Eylülde New York şehrinde bir etkinlik düzenleyecek olan DJI, “macera parmak uçlarınızda” ve “macerayı DJI ile yeniden keşfedin” şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz sloganlarla neler görebileceğimizi işaret ediyor.

dji mavic droneDaha önce sızan ticari marka başvurusu dokümanlarıyla uyumluluk gösteren son görsel sızıntısına göre, DJI küçük, taşınabilir ve istendiğinde boyutları daraltılabilen bir drone geliştiriyor. Bunun adının da Mavic olacağı iddia ediliyor.

Heliguy ve MyFirstDrone gibi kaynaklar tarafından paylaşılan fotoğraflar, DJI Mavic drone’un 4K kamera, iki eksenli yalpa çemberi, katlanabilir kollar, 3380 mAh kapasiteli çıkarılabilir pil ve Android ile çalışan LCD ekranlı bir kumanda barındıracağı söyleniyor. Yaklaşık 650 gr. ağırlığında olacağı tahin edilen bu drone, böylelikle DJI’nin en hafif kameralı hava aracı olacak.

Bu hava aracının GoPro’nun ay ortalarında tanıtacağı Karma drone ile nasıl rekabet edeceğini görmek bir hayli ilginç olacak. DJI daha önce Engadget sitesine ortalama kullanıcılar için, drone satın alırken boyut ve kullanım kolaylığının önemli olduğunu söylemişti. Kompakt ve kullanıcı dostu bir seçeneğinin insansız hava aracı piyasası için gerekli olduğunu düşünen DJI, Mavic gibi bir seçenekle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

İLGİLİ HABERLER