Manşetler

DJI Mavic 3 ve Mavic 3 Cine drone’lar tanıtıldı

dji mavic 3 abd rusya

DJI Mavic 3 ve Mavic 3 Cine adını taşıyan yeni drone’larını tanıttı. İki drone dikkat çekici özelliklerle kullanıcıların karşısına çıkıyor. Ancak bazı özellikler de 4999 dolarlık Mavic 3 Cine’ye rezerve edilmiş durumda. Cine ile Apple ProRes 422 HQ 5.1K 50 fps video kaydı yapılabiliyor. Drone’da değiştirilemeyen 1 TB SSD de mevcut.

2199 dolarlık Mavic 3’te ise ProRes desteği veya yerleşik SSD bulunmuyor. Ancak her iki drone’da da kullanıcıları 4/3 CMOS sensörlü çift kameralı sistem bekliyor. Mavic 3 serisinin iki üyesiyle de 4K 120 fps video kaydı yapılabiliyor ve 20 megapiksel fotoğraflar çekilebiliyor. 24 mm. ana lensin yanı sıra 28x dijital zum yapabilen hibrit bir lens de sistemde mevcut.

Her iki drone da 46 dakika boyunca havada kalabiliyor. Mavic 2 serisindeki drone’ların havada kalma süresinin 35 dakikanın altında olduğunu düşününce ortada ciddi bir ilerleme olduğu söylenebilir.

Bu iki drone, 2018 çıkışlı Mavic 2 Pro ve Mavic 2 Zoom’un takipçisi durumunda. 2017’de Hasselblad’ın çoğunluk hissesini alan DJI, ilk Hasselblad kameraları da bu modellerde kullanmıştı. Ancak 2018’den bu yana Hasselblad markasını DJI ürünlerinde görmek pek mümkün olmamıştı. Mavic 3 modellerinde ise Hasselblad Natural Color Solution (Hasselblad Doğal Renk Çözümü) mevcut. Bu çözüm doğrudan doğal renkler vadediyor.

Mavic 3, işleme sürecinde daha fazla kontrol isteyenler için 10-bit D-log video kaydı imkanını sunuyor. ProRes’in yanı sıra H.264 ve H.265 profillerini de destekleyen drone’lar, HDR video kaydı yapamıyor.

Mavic 3’te kullanıcıları otonom özellikler de bekliyor. Serinin her iki üyesinde de çok yönlü engel algılama özelliği mevcut. Sensörler 200 metre uzaklıktaki engelleri bile algılayabiliyor. Eskiden engel algılama mesafesi sadece 20 metreydi.

Her iki drone da DJI’ın tescilli iletim teknolojisinin gelişmiş versiyonuyla geliyor. OcuSync 3+ ile 15 kilometre menzilden telefona veya kumandaya 1080p 60 fps video iletimi yapılabiliyor.

DJI Mavic 3 için üç farklı paket seçeneği mevcut. Standart versiyonda Mavic 3 drone’un yanı sıra taşıma kayışı, uzaktan kumanda, şarj adaptörü, ekstra pervane seti ve joystik bulunuyor. Standart paketi için 2199 dolar ödemek gerekiyor. FlyMore Combo paketinde sisteme iki ek pil, şarj merkezi, sırt çantasına dönüşen taşıma kutusu ve ND filtre seti bulunuyor. Bu setin fiyat etiketinde 2999 dolar ödemek gerekiyor.

DJI Mavic 3 Cine için hazırlanan Cine Premium Combo’da ise yerleşik ekranı da bulunan yeni DJI RC Pro uzaktan kumanda mevcut. Ekstra ND filtreleri ve diğer paketlerdeki ekipmanları da barındıran Cine Premium Combo için 4999 dolar ödenecek.

İLGİLİ HABERLER