EğlenceManşetler

Disney+ Türkiye abonelik ücretlerine zam

disney plus türkiye disney+

Disney+, 8 Aralık tarihi itibarıyla yurt dışında reklam içeren yeni bir abonelik paketi sunuyor ve mevcut paketlerinde de fiyat artışına gidiyor. Disney+ Türkiye abonelik ücretleri de bu artıştan nasibini alıyor. Birgün’ün haberine göre, Disney Plus abonelik ücretlerinde yüzde 85’e varan oranda zam yapıldı.

Türkiye’de 14 Haziran’da yayına başlamış olan Disney+, geride kalan 6 aya yakın dönemde aylık 34,99 TL ya da yıllık 349,90 TL abonelik fiyatlarına sahipti. Bugün itibarıyla geçerli olan zamla birlikte abonelik 64,99 TL’ye, yıllık abonelik ise tam 649,90 TL’ye yükseldi.

8 Aralık’tan önce Disney Plus’a abone olmuş olanlar bu fiyat artışından etkilenmeyecek. Bu yeni fiyatlar, 8 Aralık ve sonrasında abone olacak yeni kullanıcıları kapsıyor.

Disney+ Türkiye’de iddialı yapımları gösterime sunacak

1 Aralık Perşembe günü İstanbul’da düzenlediği basın toplantısında 2022 sonu ve 2023 içinde gösterime sunacağı yerli ve yabancı orijinal yapımlarla ilgili detayları paylaşmıştı. The Walt Disney Company Media ve Direct to Consumer Genel Müdür Yardımcısı, Reklam Satış ve İş Birlikleri Başkanı Mehmet İçağasıoğlu, “Artık çok iyi biliyorsunuz ama stüdyolarımızın altını her zaman çiziyoruz. Biz dünya devi markalara ve stüdyolara sahibiz. Bu çok ayrıştırıcı bir faktör. En güçlü kütüphaneye sahip olduğumuzu da her fırsatta vurguluyoruz, fazlasını da üreteceğiz.” dedi. “Çok geniş bir içerik çeşitliliğimiz var. The Mandalorian, Obi-Wan Kenobi, Andor, Loki, She-Hulk,  Arabalar Yollarda, Soul,  The Bear, The Dropout, The Kardashians, Dopesick, Pam & Tommy, Chris Hemsworth ile Limit Yok gibi birbirinden farklı ve herkesin kendine ait bir şeyler bulabileceği, sadece Disney+’a özel orijinal içerikler üretiyoruz. Altın Küre, Emmy, BAFTA ve OSCAR ödüllü Nomadland, Free Solo, Enkanto: Sihirli Dünya, Cruella gibi içeriklerimizle platformumuzu zenginleştiriyoruz. Geçtiğimiz aylarda düzenlenen Emmy Awards’da The Walt Disney Company stüdyoları 147 adaylık ile ödüllere damgasını vurdu. The Simpsons, Grey’s Anatomy, How I Met Your Mother, The Walking Dead, Modern Family, Lost, Family Guy gibi birçok efsane dizi Disney+’ta izlenebiliyor…”.

İçağasıoğlu “Tüm dünyada oldukça ses getiren global orijinal içeriklerden Willow, The Patient ve Guardians of The Galaxy Holiday Special şu an platformda yayında. Önümüzdeki dönemde The Mandalorian 3. Sezonu, Loki’nin 2. Sezonu, Bad Batch’in 2. Sezonu, Secret Invasion, Welcome to Chippendales, Fleishman is in Trouble gibi birçok orijinal yapım izleyeceğiz.” dedi.

9 Aralık’ta platformda ilk olarak Çamaşırhane’nin yapımını üstlendiği, Şahan ve Togan Gökbakar’dan, gişe rekorları kıran serinin son filmi Recep Ivedik 7 izleyiciyle buluşurken, BKM yapımı olan iki iddialı film de yayına girmeye hazırlanıyor. Gülse Birsel’in senaryosunu yazdığı ve Ozan Açıktan’ın yönettiği dev kadrosuyla dikkat çeken Yılbaşı Gecesi filmi 30 Aralık’ta yayına girerken, Ata Demirer’in senaryosunu yazdığı ve Hakan Algül’ün yönetmen koltuğunda oturduğu ‘Bursa Bülbülü’, zengin kadrosu ve renkli hikayesiyle çok yakında sadece Disney+’ta izleyiciyle buluşuyor. İbrahim Büyükak’ın yarattığı ve başrolü Oğuzhan Koç’la paylaştığı 25 Film yapımı eğlence dolu Özür Dilerim filmi de izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor.

Filmlerin yanı sıra, son yıllarda kapalı gişe sahnelenen, Zorlu PSM, idPro ve BKM’nin yapımını üstlendiği,  Serenay Sarıkaya, Ezgi Mola, Enis Arıkan, Şükrü Özyıldız, İbrahim Selim ve Merve Dizdar’lı kadrosuyla Alice Müzikali, büyüleyici prodüksiyonu ve sahne şovuyla sadece Disney+’ta izlenebilecek.

İLGİLİ HABERLER