EğlenceManşetler

Disney+’ta 2022 sonu ve 2023’te birçok ilgi çekici film ve dizi gösterime girecek

disney+
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçtiğimiz haziran ayının ortalarında Türkiye’de yayın hayatına başlayan Disney+, altıncı ayını geride bırakırken, bugün İstanbul’da düzenlediği bir lansmanda yakın zamanda ve 2023 yılında izleyicilere sunacağı yabancı ve yerli orijinal yapımlarla ilgili detayları paylaştı. Dijital yayın platformu, önümüzdeki yeni döneme çok özel ve farklı içerikleriyle dopdolu giriş yapacağının altını çizdi.

Bugüne kadar 1200’e yakın film, 600’ün üzerinde dizi ve 300’den fazla orijinal yapımdan oluşan içerik arşivini Türkiye’deki izleyicilerin beğenisine sunan Disney+, yerel pazarı, izleyici alışkanlıklarını ve beklentilerini yakından takip ederek programlama stratejisini de buna göre düzenlediğinin altını çiziyor. Marka bu amaçla dünyanın dört bir yanından yüksek kaliteli orijinal yapımlar tedarik etme, geliştirme ve üretme taahhüdünün bir parçası olarak da önde gelen içerik üreticileri ve yapımcılarla da çalışmalarını sürdürüyor. 

The Walt Disney Company Türkiye Genel Müdürü Cenk Soner yaptığı konuşmada, “En son lansmanın hemen öncesinde bir araya gelmiştik. 15 gün önce Türkiye’deki 5. ayımızı doldurduk. 14 Haziran’da Disney+ ile ülkemize çok güzel bir giriş yaptık ve dolu dolu geçen bu kısa sürede çok başarılı işlere imza attık. Beklediğimizin de üzerinde bir ilgiyle karşılaştık, mutlu ve gururluyuz.” dedi.

Disney+, dünya çapında 164 milyon üyeyi geçtiğini açıklarken Türkiye abone sayısı hakkında net bir rakam paylaşmadı. Ancak platformun ülkemizde yayına başladığından bu yana geçen dönemde yüksek izlenme oranlarına ulaşarak kendileri açısından büyük başarı yakaladığını dile getirdi.

2022 sonu ve 2023’te Disney+ üzerinde gösterime girecek yapımlar

Türkiye’de hasılat bazında sinemalarda tüm zamanların en iyi hafta sonu açılışını yapan Marvel Studios’tan Doctor Strange in The Multiverse of Madness’ı Disney+’ta kasım ayı içinde yayına girmişti. Bu ay içinde de Thor: Love and Thunder gösterime girecek. Yine Aralık’ta; hasılat rekorları kıran ilk filmden tam 13 yıl sonra, heyecanla beklenen James Cameron imzalı Avatar: Suyun Yolu sinemalara geliyor, daha sonra da Disney+’ta gösterime girece. Ayrıca 2023 yılında da, Pixar’ın merakla beklenen filmi Elemental da önce sinemalarda ardından Disney+’ta olacak.

Tüm dünyada oldukça ses getiren global orijinal içeriklerden Willow, The Patient ve Guardians of The Galaxy Holiday Special şu an platformda yayında bulunuyor. Önümüzdeki dönemde The Mandalorian 3. Sezonu, Loki’nin 2. Sezonu, Bad Batch’in 2. Sezonu, Secret Invasion, Welcome to Chippendales, Fleishman is in Trouble gibi birçok orijinal yapım gösterime girecek. Disney+, lansmanda bu orijinal yapımların bazılarının da fragmanlarını gösterdi.

Yerli orijinal Disney+ yapımları tarafında ise, kasım ayında yayına giren Ben Gri, dünya ile aynı anda yayına giren ilk yerli yapım oldu. Aralık ve ocak aylarında ise art arda dört yeni film izleyicilerle buluşacak. 9 Aralık’ta platformda ilk olarak Çamaşırhane’nin yapımını üstlendiği, Şahan ve Togan Gökbakar’dan, gişe rekorları kıran serinin son filmi Recep Ivedik 7 izleyiciyle buluşurken, BKM yapımı olan iki iddialı film de yayına girmeye hazırlanıyor. Gülse Birsel’in senaryosunu yazdığı ve Ozan Açıktan’ın yönettiği dev kadrosuyla dikkat çeken Yılbaşı Gecesi filmi 30 Aralık’ta yayına girerken, Ata Demirer’in senaryosunu yazdığı ve Hakan Algül’ün yönetmen koltuğunda oturduğu Bursa Bülbülü, zengin kadrosu ve renkli hikayesiyle çok yakında sadece Disney+’ta izleyiciyle buluşuyor. İbrahim Büyükak’ın yarattığı ve başrolü Oğuzhan Koç’la paylaştığı 25 Film yapımı eğlence dolu Özür Dilerim filmi de izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor.

Bu filmlerin yanı sıra, son yıllarda kapalı gişe sahnelenen, Zorlu PSM, idPro ve BKM’nin yapımını üstlendiği,  Serenay Sarıkaya, Ezgi Mola, Enis Arıkan, Şükrü Özyıldız, İbrahim Selim ve Merve Dizdar’lı kadrosuyla Alice Müzikali, sadece Disney+’ta izlenebilecek.

Önümüzdeki iki ay içinde gösterime girecek bu yapımların yanı sıra Disney+, içerik takvimi henüz açıklanmadığı için “Yakında” olarak bahsettiği yerli dizilerle ilgili bazı detaylar da paylaştı. Bunlardan ilki; başrolünde Pınar Deniz’in yer aldığı BKM yapım imzalı, Hakan Bonomo’nun kaleme aldığı ve Soner Caner’in yönettiği yetenekli bir yıldızın gizemli hikayesini anlatan Aktris dizisi oldu. Med Yapım imzalı, yaratıcı Taylan Yapıcı’dan, senaryosunu Taylan Yapıcı ile Yeşim Çıtak’ın yazdığı, başrolünde Meryem Uzerli’nin yer aldığı ve Bahadır Karataş ile Burak Çaldır tarafından yönetilen RU kod adlı orijinal dizi ise Ege’de geçen sıra dışı bir aşk hikayesini konu alıyor. Gizemli bir adada, bir kadının kendini arayış hikayesini konu alan, Ay Yapım imzalı, Emin Alper tarafından yönetilen ve Nükhet Bıçakçı ile Özlem Yücel tarafından senaryoya dökülen proje Arayış‘ta başrolleri Aslı Enver ve Mehmet Günsür paylaşıyor.    

Platformda yayına hazırlanan bir diğer Ay Yapım projesi ise; Uluç Bayraktar tarafından yönetilen ve Kerem Deren ile Çisil Hazal Tenim’in kaleme aldığı, Can Yaman’ın başrolde olduğu, Hasan Balaban’ın efsanevi destanını konu alan El Turco kod adlı dizi oluyor. Özgün bir konuya ve iddialı oyuncu kadrosuna sahip olan Med Yapım imzalı Numen ise, bilim kurgu ve aşkı bir arada işlemesiyle dikkat çekiyor. Bu dizide başrolleri Halit Ergenç, Songül Öden ve Melis Sezen paylaşırken, yönetmen koltuğunda Özer Feyzioğlu ile Boran Güney ve Erhan Yürük oturuyor, dizinin yaratıcısı ise Zafer Külünk var.

Geçtiğimiz 29 Ekim’de ilk tanıtımıyla büyük ses getiren ve 1 yıl sonra yayında olacağı duyurulan Lanistar Media imzalı Atatürk dizisinin başrolünde Aras Bulut İynemli, yönetmen koltuğunda ise Mehmet Ada Öztekin yer alıyor. Dünyada alanında önde gelen uzmanların prodüksiyonunda görev aldığı dizi, Atatürk’ün çocukluk yıllarından milli mücadeleye giden hikayesini, insani vasıflarını öne koyan bir kurgu içerisinde anlatıyor.

İLGİLİ HABERLER