Teknoloji

Discord sesli sohbetleri Xbox’a geliyor

discord xbox

Xbox Discord sesli sohbetleri için destek ekliyor. Böylelikle güvenilir ve sevilen evrensel sohbet uygulaması Microsoft’un oyun konsoluna dolaylı olarak geliyor.

Yeni entegrasyon, Microsoft’un tam kullanıma sunulmadan önce test sürüşü yapmak istediği özelliklere erken erişim sağlayan Xbox Insider beta programındaki herkes için hemen kullanılabilir durumda bulunuyor. Xbox beta deneyimine katılmaya istekli değilseniz; Xbox Series X, S veya Xbox One’a sahip herkes, özellik bu yıl daha sonra geniş çapta kullanıma sunulduğunda Discord üzerinden sohbet edebilecek.

Discord, çok oyunculu oyunlar oynayan herkes için kullanılabilen bir sohbet uygulamasıdır. Çağrı kalitesi çoğu kullanıcı tarafından mükemmel bulunuyor ve uygulamanın kullanımı genellikle çok oyunculu oyunlarda yerleşik sohbet hizmetlerinden çok daha keyifli görünüyor. Xbox uygulamasının iOS veya Android cihazında yüklü olduğundan emin olarak başlayarak sesli sohbetin çalışması için izlemeniz gereken birkaç adım bulunuyor.

Discord Xbox bağlantısı nasıl kurulur?

Yeni entegrasyon, Discord sesli sohbet oturumunuzu oyun konsolunuza aktarmak için birkaç adım gerektiriyor, ancak her iki uygulamayı da yükledikten sonra her şey oldukça basit görünüyor. Şu an için sadece Xbox Insider aracılığıyla sunulan bu özelliğe eriştiğinizde, Discord’un kullanıcı ayarlarındaki “bağlantılar” menüsünden Xbox hesabınızı Discord’a bağlamanız gerekiyor. İkisini birbirine bağlamak, oyuncu etiketinizi ve Discord’daki aktivitenizi de gösterir.

discord xbox

Hesaplar bağlandıktan sonra, “Xbox’a Katıl” seçeneğini bulmanız ve sesi Xbox hesabına aktarmanız gerekiyor. Xbox Mobile uygulaması otomatik olarak açılıyor ve sesli sohbet konsolunuza yönlendiriliyor. Discord’a göre sunucu ses kanalları, DM’ler ve grup DM’leri için aynı işlemi takip edebilirsiniz.

Discord oyun sohbet uygulaması, bu yılın başlarında PlayStation ile bazı küçük entegrasyonları desteklemeye başlamıştı. Yeni Xbox seçeneğinin aksine, Discord’un Sony ile olan iş ortaklığı, kullanıcıların ne oynadıklarını göstermek için yalnızca bir PSN hesabını Discord profillerine bağlamalarına izin veriyor ve sohbet uygulamasını doğrudan konsola bağlamayı gerektirmiyor.

Discord’un Xbox bağlantısı birkaç ekstra adım gerektirebilir, ancak daha derin entegrasyon, şirketin geçen yılın başlarında uygulamayı 12 milyar dolara satın almakla ilgilendiğini ifade eden Microsoft ile daha da yakınlaştığını gösteriyor. Discord anlaşmazlık sonunda görüşmelerden çekildi, ancak iki şirket görünüşe göre bir yıldan fazla bir süre sonra yeni yollarla aralarındaki ilişkiyi koordine ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER