Teknoloji

Discord sohbetlerde daha fazla oyun ve uygulama sunacak

discord

Discord, bir süredir Etkinlikler özelliği aracılığıyla uygulamaları ve oyunları doğrudan sohbetlere yerleştirmeyi deniyor. Şirket şimdi de geliştiricilerin sohbet tabanlı eğlenceye katılmaları için özel bir yazılım geliştirme kitini sunmaya hazırlanıyor.

18 Mart itibarıyla kullanıma açılacak olan Gömülü Uygulama SDK’sı, geliştiricilerin Discord’daki bir çerçeveye gömülü deneyimler oluşturmasını mümkün hâle getirecek. Şirketten verilen bilgiye göre, pek çok geliştirici şimdiden kendi etkinliklerini ne zaman hazır hâle getirebileceklerini merakla bekliyor.

Bu açıklama öncesinde bu araçlara sadece bazı geliştiriciler erişebiliyordu. Artık Discord kullanıcıları bir sohbete katılırken YouTube izlemek, poker oynamak ve beyaz tahtayı paylaşmak gibi şeyler yapabilecek. Önümüzdeki dönemde bu deneyimlerin çeşitleneceği tahmin etmek pek zor değil.

discord

Discord uygulama sunumlarını geri getiriyor

Platform ayrıca uygulama sunumlarını da geri getiriyor. Bu program, geliştiricileri uygulama fikirleri sunmaya teşvik ederken, 30 bin dolara kadar finansman sağlıyor. Discord geçen yıl mercan kayalığı kamerası, şehir kurma simülasyonu ve sanat portföyü uygulaması gibi etkileyici projelere kaynak sağlamıştı.

discord

Son olarak Discord, kullanıcıların hesaplarına uygulama eklemesine olanak tanıyan teknolojiyle denemeler yaptığını, böylece bu deneyimlerin onları sunucularda takip edeceğini duyurdu. Bu aracın beta sürümü 18 Mart’ta SDK ile birlikte piyasaya sürülecek. Şirket, kullanıcıların “DM’lerde, grup sohbetlerinde ve küçük sunucularda” ortaya çıkan uygulamaları görmeye başlayacağını söylüyor.

İLGİLİ HABERLER