Teknoloji

Discord’dan yapımcılara yeni kazanç yolu: İndirilebilir ürünler

discord

Discord, yaratıcılarına topluluklarından para kazanmaları için yeni bir imkan sunmayı planlıyor: Tek seferlik satın almalar yoluyla dijital ürünlerin satışı. Salı günü Discord’dan Derek Yang’ın blog yazısında belirtildiği üzere, bu yeni “İndirilebilirler”; bir tarif kitabı, oyun rehberi veya dijital duvar kağıdı gibi şeyler olabilir ve şirket, bunlarla “önümüzdeki aylarda” denemeye başlamayı planlıyor. İndirilebilirler, halen test aşamasında olan Server Shop’tan satın alınabilecek.

Yeni İndirilebilirler ve Server Shop, Discord’un yaratıcıların sunucularını para kazanma yollarına ekleniyor. Sunucu abonelikleri de bir geliştirme alıyor: şirket, topluluğunuza hangi abonelikleri sunacağınıza karar vermenizi kolaylaştırmak için katmanlı şablonlar ekliyor. Ancak, Yang’ın blog yazısında “her gelir elde etme fırsatının hızlı zengin olma planına dönüşmek zorunda olmadığı” hatırlatması var.

Salı günkü duyuruların bir parçası olarak, Discord ayrıca beta sürecinde yeni bir kanal türünü tanıttı: Medya Kanalları. Bunlar, videolar, fotoğraflar ve dosyalar gibi şeylere odaklanacak şekilde tasarlandı ve metin sohbetinden meme akışlarını daha iyi ayırmak isteyen topluluklar için faydalı bir seçenek olabilir. Yang’a göre, Salı günü “Server Aboneliklerine sahip tüm Topluluk sunucularına” sunuluyorlar.

Artan özellik sayısı, Discord’u bir topluluk oluşturmak için daha çekici bir platform haline getirebilir. Twitter ve Reddit gibi platformlardaki değişiklikler nedeniyle yeni sosyal alanlar arayan insanlar, bu yeni güncellemelerin daha fazla insanı Discord’a taşımaya teşvik edebileceği düşünülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER