Ulaşım

Elektrikli DeLorean Alpha 5’in ilk fotoğrafları paylaşıldı

delorean alpha 5

DeLorean Alpha 5 elektrikli otomobilinin ilk fotoğraflarını paylaştı. Alpha 5, DeLorean’ın Geleceğe Dönüş serisiyle akıllara kazınan tasarım diline bağlı kalmaya devam ediyor. Otomobilin martı kanadı şeklinde yukarıya doğru açılan kapıları doğal olarak göze çarpan ilk unsur oluyor.

Otomobil 2.99 saniye içinde saatte 96 kilometre hıza çıkabiliyor. Zamanda yolculuk için ihtiyaç duyulan saatte 88 mil (141.6 kilometre) hıza ulaşmak ise 4.35 saniye sürüyor.

Bu noktada Alpha 5’in üreticisinin orijinal DeLorean otomobillerini üreten şirket olmadığını hatırlatmakta fayda var. Söz konusu şirket 1982’de feshedilmişti. DeLorean markalı otomobiller için yedek parça tedarik eden Teksas merkezli bir şirket olan DeLorean Motor Company, markanın haklarını satın almış ve tamamen elektrikli bir otomobil çıkaracağını açıklamıştı.

delorean alpha 5Alpha 5 100 kWh kapasiteli bir bataryayla gelecek. Yaklaşık 483 kilometrelik bir menzili olan otomobilin maksimum hızı ise saatte 250 kilometre. Şirketten yapılan açıklamada, bu değerlerin baz modele ait olduğu belirtilirken, diğer seçenekler konusunda bilgi verilmedi.

DeLorean Alpha 5 resmi olarak 21 Ağustos’ta düzenlenecek etkinlikte gözler önüne çıkacak. Otomobille ilgili diğer detayların da bu etkinlikte paylaşılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER