Teknoloji

Dell’den 4K web kameralı ve 4K ekranlı video konferans monitörü

dell ultrasharp U3223QZ

Dell’in yeni 32 inç UltraSharp video konferans monitörü, 4K’yı birden fazla şekilde destekliyor. Öncelikle bu monitör 3840 x 2160 panel taşıyor. Daha sonra, Zoom toplantıları ve evden çalışma çağı için mükemmel olarak nitelendirebileceğimiz yerleşik bir 4K web kamerası var. Bunlardan da iyisi, ekrana bir video sinyali sağlayacak ve dizüstü bilgisayarınıza 90 W güç verecek tek bir USB-C kablosuyla monitöre bağlantı kurabilirsiniz.

Resmi adı Dell U3223QZ olan monitörün web kamerası bir Sony 4K HDR STARVIS CMOS sensörü kullanıyor Bu, Dell’in 200 dolar yurt dışı fiyatına sahip harici UltraSharp web kamerası için kullandığı görüntüleme teknolojisine benziyor. Ancak bu cihazın aksine monitörde iki yerleşik mikrofon bulunuyor. Ayrıca Dell, kameranın eğimini 20 derece ayarlayabileceğinizi ve 65, 78 ve 90 derecelik görüş alanları arasında geçiş yapabileceğinizi söylüyor. Tüm bunlar, toplantılarda kristal berraklığında görünmeyi sağlayacaktır.

Bu web kamerasının yerleştirildiği ekran ise 31,5 inç büyüklüğe sahip, IPS teknolojisini barındırıyor ve 60Hz’de çalışıyor. Düşük yenileme hızı, bunun muhtemelen bir oyun yayıncısının ilk seçimi olmayacağı anlamına gelse de, bir ev veya ofis için tamamen kullanışlı. Ayrıca, 14W’lık iki adet yerleşik hoparlörü var. Bu, konuştuğunuz herkesi yeterince iyi duymanıza izin verecektir.

dell ultrasharp U3223QZ

Ayrıca monitörün ekran ve video konferans özelliklerinin ötesinde yapacak çok şeyi var. Eğer USB-C ile bağlanırsanız, temel olarak bir hub görevi görüyor. Beş adet 10Gbps USB-A bağlantı noktası, Ethernet portu ve başka bir USB-C bağlantı noktasına sahip. Bilgisayarınız Display Stream Compression’ı destekliyorsa, başka bir 4K monitörü zincirleme bağlamak için monitörün DisplayPort çıkış bağlantı noktasını kullanabilirsiniz. Diğer bazı Dell monitörler gibi, U3223QZ’nin de ön tarafında özel bir Microsoft Teams düğmesi var.

Bunlara ek olarak Dell U3223QZ, HDMI 2.0 ve DisplayPort 1.4 giriş bağlantı noktalarına sahip. Birden fazla cihaz bağlarsanız, bunları yan yana veya resim içinde resim modlarında görüntüleyebilirsiniz. Aynı zamanda birden fazla bilgisayarla bir çift çevre birimi kullanmanıza izin veren yerleşik bir KVM’ye de sahiptir.

dell ultrasharp U3223QZ

Ergonomik açıdan da bu cihaz oldukça sağlam görünüyor. U3223QZ’nin standı, Dell’in 3D demosuna göre monitörü dikey olarak döndürme yeteneği de dahil olmak üzere; eğme, döndürme ve yükseklik konumlandırmalarını destekliyor. Ancak bu tür yerleşimler web kamerasını kullanmaya çalışıyorsanız işleri zorlaştırabilir. Bunlar yeterli değilse, ekranı bir monitör koluna takmak için 100 mm x 100 mm VESA montaj delikleri de vardır.

Dell U3223QZ 29 Mart’tan itibaren yurt dışında satışa sunulacak. Dell, fiyat bilgilerini çıkış tarihine yakın bir zamanda paylaşacağını söyledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER