Teknoloji

Dell UltraSharp 4K web kamerası güçlü özelliklerle geliyor

dell ultrasharp 4k
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Dell, yurt dışı fiyatı 199.99 dolar olan ve şu anda dünya çapında satışa sunulmaya başlanan üst düzey UltraSharp web kamerasını duyurdu. Silindirik tasarımı Apple’ın eski ama ikonik iSight harici web kamerasını andırıyor, ancak özellikleriyle Logitech’in Brio ve diğer modern 4K’ya hazır web kameralarıyla rekabet etmesi amaçlanıyor. Ayrıca monitörünüzün arkasına bir DSLR kamera monte etmek yerine daha uygun maliyetli ve kurulumu daha kolay bir alternatif olarak hizmet etmeyi amaçlıyor.

UltraSharp, Sony STARVIS CMOS 8.3 megapiksel sensöre sahip bir USB-C web kamerası niteliğini taşıyor. Saniyede 30 veya 24 kare hızında 4K’da ve saniyede 24, 30 veya 60 karede 1080p veya 720p’de kayıt veya akış yapabiliyor. Yakın bir kırpma için görüş alanını (FOV) 65 derece olarak ayarlayabileceğiniz gibi, en geniş kırpma için mevcut 78 derece veya 90 derece arasından seçim yapabilirsiniz. Web kamerası ortam aydınlatmanızdan bağımsız olarak resminizin iyi görünmesini amaçlayan bir dizi otomatik ışık düzeltme özelliğine de sahiptir. 5x’e kadar dijital yakınlaştırmayı destekliyor ve otomatik odaklama özelliklerini de barındırıyor. Dell, UltraSharp’ın sınıfında en iyi görüntü kalitesini sunduğunu iddia ediyor.

Bu web kamerası, Windows 10 veya macOS bilgisayarlarda sürücü olmadan çalışabiliyor, ancak özelliklerinin çoğuna yalnızca Dell’in Peripheral Manager yazılımından erişilebilir. Yazılımın mümkün hâle getirdiği en çekici özelliklerden biri, sizi çerçevenin ortasında tutmak için hareketlerinizi takip etmesini sağlayan AI otomatik çerçeveleme modudur. Web kamerası aslında hareket etmiyor, video akışının yatay olarak kaydırılıyor ve sorunsuz, kesintisiz hareket takibi sağlanıyor. Benzer bir özellik yakın zamanda Amazon’un yeni Echo Show akıllı ekranlarında ve en yeni iPad Pro’da görülmüştü. Şu anda Dell’in web kamerasını rakiplerinden ayıran bir avantaj olarak karşımıza çıkıyor.

Dikkate değer diğer özellikler arasında, Windows Hello yüz tanıma yoluyla PC’nizde oturum açabilen kızılötesi sensörü bulunuyor. Ayrıca Dell bilgisayarlarda, bilgisayarınızın başında oturup oturmadığınıza bağlı olarak oturumunuzu otomatik olarak açıp kapatabilen şirketin Hızlı Oturum Açma özelliğinden yararlanabilen bir yakınlık sensörüne sahiptir.

dell ultrasharp 4k

Dell UltraSharp 4K standart bir monitör montaj yuvasının yanı sıra bir tripod montajı içeriyor. İkisinden birine manyetik olarak bağlanabiliyor. Ayrıca bir manyetik lens kapağı da vardır. Monitör montajı çoğu kişi için sağlam bir seçenek olacak gibi görünüyor, en ince çerçeveli monitörleri olan kişiler için bile uygun olacaktır. Ve yayıncılar veya belirli bir açı arayan kişiler için, onu kolayca bir tripoda yerleştirme seçeneğine sahip olması da mükemmel görünüyor.

Ancak 199.99 doların (Türkiye’de muhtemelen 2000 TL’ye yakın bir fiyattan satılır) bir web kamerası için ucuz olmadığını söylememiz gerekiyor. Üstelik büyük bir eksikliği daha var; o da dahili mikrofon. Dell, bu model için öncelikle optiklere odaklandığını söyledi, bu nedenle, ister bağımsız bir USB veya XLR mikrofonu, isterse bir kulaklık olsun, kendi mikrofonunuzu tedarik etmeniz gerekeceğini söylüyor. Bu, bazıları için hayal kırıklığı olabilir, ancak mikrofon bir yana, Dell UltraSharp fiyatına değecek özelliklerle dolu görünüyor.

İLGİLİ HABERLER