Eğlence

Deezer podcast uygulaması Stitcher’ı satın aldı

deezer

deezer-logo-031014

Deezer 35 bin podcast ve radyo programına erişim için kullanılan radyo ve podcast uygulaması Stitcher’ı satın aldı. Stitcher’ın iOS ve Android uygulamalarının sadece radyo programı dinlemek isteyenler için faaliyet göstermeye devam edeceği belirtilirken, TechCrunch önümüzdeki dönemde Deezer’ın bu programları ana servisinin bir parçası haline getireceğini öne sürdü.

Stitcher’ın halihazırda 1 milyon aylık aktif kullanıcısı bulunuyor. Bu rakamı Deezer’ın 16 milyona ulaşan aylık aktif kullanıcı sayısıyla karşılaştırmak pek mantıklı gözükmese de, Stitcher’ın Deezer’a esas katkıyı, kullanıcı sayısını artırmaktan ziyade, The American Life, NPR ve BBC’de yayınlanan radyo programlarını servise taşıyarak yapması öngörülüyor. Söz konusu ekstra içeriklerin ABD pazarında Spotify ile rekabete girmeye hazırlanan Deezer’a artı yönde katkı sağlaması bekleniyor.

Stitcher’ı satın almanın Deezer’a yeni müşteriler bulma konusunda da katkı sağlaması muhtemel gözüküyor. Halihazırda CarPlay ve Android Auto ile 50’den fazla otomobile entegre olan Stitcher, Deezer’a yeni ufuklar sunmaya hazırlanıyor. Deezer’a şu anda da belli otomobillerde doğrudan erişilebilse de, Stitcher’ın geniş kapsamlı ortakları sayesinde Deezer’ın da etki alanının genişlemesi öngörülüyor.

Deezer kullanıcılarının radyo içeriklerine ne zaman erişebileceği konusunda kesin bir bilgi verilmezken, şirketten TechCrunch dergisine yapılan açıklamada Stitcher’ın satın alınmasından önce de radyo programlarının bulunacağı bir bölüm için hazırlıkların olduğu belirtildi. Bu açıklama Deezer’ın gerekli altyapının bir bölümünü şimdiden oluşturduğu şeklinde yorumlandı.

İLGİLİ HABERLER