Teknoloji

Dedikodu: Apple’ın 4.8 inç ekranlı iPhone Math’i haziranda çıkaracağı iddia edildi

iPhone dedikodularının miktarı giderek artıyor. Son olarak bunlara ilginç bir yenisi ekleniyor. China Times sitesinin haberine göre, Apple önümüzdeki haziran ayında 4.8 inç’lik ekrana sahip olan ve “iPhone Math” adını taşıyan yepyeni bir iPhone modeli tanıtacak. Apple’ın son iki yıldır haziran ayında yeni bir ürün tanıttığı görülmüyor, bu nedenle iddia daha baştan bir ayağı çukurda gibi görünüyor.

iphone-5-inceleme-00022

Android telefonlarının giderek 5 inç ve üzeri ekran büyüklüklerine çıktıkları bir ortamda Apple iPhone 5 ile en fazla 4 inç’lik bir ekran büyüklüğüne çıkmıştı, bunu yaparken de telefonun enini aynı tutmuş, bütün büyüklük artışını telefonun boyuna etki edecek şekilde yapmıştı. Eğer China Times’ın iddia ettiği gibi 4.8 inç’lik bir iPhone görürsek, bu durumda telefonun genişliğinin de bundan etkilenmesi gerekiyor. Aksi takdirde karşımıza ucube görünüşlü bir akıllı telefon çıkabilir.

iPhone Math ile ilgili dedikodular geçen hafta çıkan plastik gövdeli ve daha ucuz fiyatlı iPhone ve farklı renkli kasalara sahip iPhone iddialarının hemen üstüne geldi. Apple’ın üst düzey yöneticilerinden Phil Schiller Apple’ın hiçbir zaman ucuz iPhone üretmeyeceğini söylemiş, ancak mevcuda göre daha ucuz fiyatlı bir cihaz için kapıyı açık bırakmıştı.

Ortalıkta bir sürü iPhone dedikodusu, farklı tasarım iddiaları dolaşıyor. Ancak Apple’ın geçen yıllarda izlediği politikaya bakacak olursak bu yıl muhtemelen iPhone 5’inkiyle aynı kasayı barındıran bir iPhone modeliyle karşılaşacağız. Eğer radikal bir değişiklik olacaksa bu, muhtemelen gelecek yıl gerçekleşecek. Öte yandan Apple gelecek yılın planlarını yapmaya şimdiden başlamış ve bunun için Uzak Doğu’daki çeşitli üreticilere prototipler ürettiriyor olabilir. Sızıntıların kaynağı da deneme niteliğindeki bu prototipler olabilir.

İlgili >> BrightWire, China Times

İLGİLİ HABERLER