Manşetler

4.8 inç ekranlı iPhone Math buna benzeyebilir

Apple’ın bu yıl çıkaracağı iPhone modeli konusunda spekülasyonlar ortalıkta dolaşmaya devam ediyor. Biz her ne kadar bu yıl tasarım anlamında pek değişiklik görmeyeceğimizi düşünsek de, bazıları yepyeni bir model görmek konusunda daha iyimser bir tavır içerisinde. Beklentilerini de biraz daha ileri taşıyıp çeşitli animasyonlarla prototipe dönüştürenler de var. Mesela appledigger.ru adresinde yayın yapan Rusya merkezli bir Apple haber sitesi böyle yapmış. Site, geçtiğimiz günlerde ortaya atılan 4.8 inç ekranlı iPhone Math’in neye benzeyebileceğiyle ilgili bir video hazırlamış.

iphone-math-prototip-230113iPhone 5’in ekranı boyutu 4 inç’e çıkınca beşinci uygulama kısayolu satırı için yeterli alan açılmıştı. iPhone Math ile birlikte 4.8 inç’e çıkması beklenen ekran sayesinde altıncı uygulama kısayol satırı için de yeterli boşluk yaratılmış olacak. Doğrusunu söylemek gerekirse Rus sitenin tasarımcıları hiç de kötü iş çıkarmamış, ortaya koydukları ürün oldukça hoş görünüyor. Hazır böyle güzel bir cihaz tasarlamışken kamerasını da “12 megapiksel oluversin” demişler.

Eğer Apple gerçekten böyle bir telefon çıkaracak olursa, bu büyük ihtimalle 2014 yılında gerçekleşecek, zaten eskimiş olan iPhone 5 kasasını değiştirmek için sıra gelmiş olacak. Söz konusu cihaz muhtemelen iPhone 6 adını taşıyacak. Aslında altıncı uygulama satırının da açılmasıyla birlikte iPhone 6 adı daha fazla anlam kazanabilir gibi görünüyor.

İlgili >> appledigger.ru

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER