Teknoloji

Dark Sky Android uygulamasının fişi çekildi

dark sky android

Dark Sky Android uygulaması için beklenen son gerçekleşti. Apple’ın satın aldığı popüler hava durumu platformunun Android ve Wear OS versiyonlarının fişi, Apple’ın daha önce açıkladığı gibi, çekildi.

Apple Dark Sky’ı geçtiğimiz mart ayında satın almıştı. İlk etapta Android ve Wear OS versiyonlarının 1 Temmuz itibarıyla kapanacağı duyurulsa da, şirket daha sonra bu süreyi bir ay daha uzatma kararı almıştı.

Apple, Dark Sky’a abonelik bedeli olarak yılda 3 dolar ödeyen Android kullanıcılarının aboneliğini iptal etti. Uygulamanın geliştiricileri, kullanıcılara iptal edilen abonelik bedelleri için tam iade yapılacağını daha önce duyurmuştu.

Dark Sky’ın internet sitesine bir süre daha erişmek mümkün olacak. Ancak bu sürenin uzunluğu konusunda belirsizlik devam ediyor. Dark Sky’ın verilerini kullanan üçüncü taraf uygulamaların önünde başka bir servise geçmek için 2021’in sonuna kadar zaman bulunuyor. Dark Sky’daki bilgileri başka bir siteye yerleştirmek ise artık mümkün değil.

Android kullanıcılarının elinde Dark Sky yerine kullanabilecekleri çok sayıda seçenek mevcut. Accuweather bu grupta öne çıkan seçeneklerden biri oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER