Teknoloji

Dark Sky Android uygulamasının kapanışına erteleme

dark sky android

Apple’ın satın aldığı hava durumu uygulaması Dark Sky, Android kullanıcıları için kapılarını bir süre daha açık tutacak. Şirket normal şartlar altında 1 Temmuz’da kapatmayı planladığı Android uygulamasının 1 Ağustos’a kadar çalışmaya devam edeceğini duyurdu.

Ancak bu durum, yeni kullanıcıların uygulamayı deneyebileceği anlamına gelmiyor. 9to5Google sitesinin haberine göre, Dark Sky’ın Android uygulaması Google Play Store’dan kaldırılmış durumda. Dolayısıyla sadece mevcut kullanıcılar veya uygulamayı geçmişte bir kez indirmiş olanlar bu “uzatma” süresince Dark Sky’a erişebilecek.

Dark Sky Android uygulamasının mevcut kullanıcılarına 1 Ağustos itibarıyla paraları iade edilecek. Android’de uygulamadan yararlanmak için yıllık 2.99 dolarlık bir abonelik ücreti ödemek gerekiyordu. iOS’te ise 3.99 dolar vererek Dark Sky’ın tüm hizmetlerine ömür boyu ulaşmak mümkün oluyor.

Dark Sky’dan yapılan açıklamada, 1 Ağustos’tan itibaren hava durumu, haritalar ve yerleştirilen içeriklerin de internet sitesinden kaldırılacağı belirtildi.

Apple’ın Dark Sky’ı satın almasının en önemli nedeni olan Dark Sky API yıl sonuna kadar erişime açık olacak. Ancak API için yeni kayıt kabul edilmeyecek. Bu desteğin sonlandırılmasıyla birlikte üçüncü taraf uygulamaların Dark Sky’ın değerli verilerine erişmesi de mümkün olmayacak.

İLGİLİ HABERLER