Teknoloji

Apple Watch ailesine “daha sağlam kasalı” bir seçenek eklenebilir

dayanıklı apple watch

Apple akıllı saatinin zorlu koşullara dayanıklı bir versiyonunu çıkarma fikirini değerlendiriyor. Bloomberg’in haberine göre, dayanıklı Apple Watch bu yıl veya 2022’de kullanıcılarla buluşabilir.

Bu versiyonun Apple Watch’un standart özelliklerini barındıracağı, ancak aynı zamanda daha dayanıklı bir tasarıma sahip olacağı belirtiliyor. Saati dayanıklı hâle getirmek adına yapılacaklar arasında kasa materyalleri arasına kauçuk eklemek gibi eylemler sayılıyor. Apple’ın akıllı saatlerine yeni yüzme özellikleri eklemeyi planladığı da söyleniyor.

Apple’ın mevcut akıllı saat seçenekleri bir hayli popüler ve 50 metreye kadar suya dayanıklı olsa da, ekstrem sporlarda kullanıma pek uygun görülmüyor. Ekstrem sporlar sırasında Apple Watch’u kullanmak için ekstra aksesuarlara ihtiyaç duyuluyor. Bu da Suunto ve Garmin gibi üreticilere, en azından ekstrem sporlar konusunda, Apple’a karşı avantaj sağıyor.

Apple’ın dayanıklı akıllı saat fikrini ilk Apple Watch’un 2015’teki çıkışından önce değerlendirdiği söyleniyor. Ancak Apple Watch SE ile birlikte saat seçeneklerini çeşitlendirmeye başlayan Apple’ın listeye dayanıklı bir model eklemesi de mantıklı bir hamle gibi görünüyor. Cupertino merkezli şirket, yeni Apple Watch’larını uzun süredir sonbahar aylarında tanıtıyor. Dayanıklı modelde de bu durumun devam etmesi bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER