Teknoloji

Cyanogen OS geliştiricilerin sisteme uygulama yerleştirmesini kolaylaştırıyor

cyanogen os

Cyanogen geçtiğimiz yıl Microsoft ile bir anlaşma yapmış ve yazılım devinin tüketici uygulamaları ve servislerinin Cyanogen OS işletim sistemine entegrasyonunun yolunu açmıştı. Bu anlaşmanın sonucu olarak Microsoft’un dijital asistanı Cortana, Cyanogen OS’in yeni sürümünde ön yüklü olarak sunulacak ve işletim sistemiyle “derin entegrasyon” içinde olacak. Microsoft’un Cyanogen’in işletim sistemiyle kurduğu bu sıkı işbirliğinin benzerini yakında üçüncü taraf uygulama geliştiricileri de kurabilecek.

MOD adını taşıyan yeni platformunun duyurusunu yapan Cyanogen, üçüncü taraf uygulamaların işletim sistemine doğrudan entegre olmak için Cyanogen API’larından faydalanmasını mümkün kılıyor. Bu kapsamda sunulacak ilk nesil modların önemli bir kısmı Microsoft tarafından sağlanacak. Skype’ın doğrudan işletim sisteminin telefon uygulamasına entegre edilebilmesi veya OneNote ile tarayıcı, e-posta ve takvim uygulamalarının bağlanması söz konusu imkanlar arasında yer alıyor. Truecaller da Cyanogen’in işletim sisteminde istenmeyen mesajların engellenmesi adına bir mod yayınlamaya hazırlanıyor.

Cyanogen, yeni MOD platformunu cihaz üreticilerinin ve iş ortaklarının yardımıyla geniş bir kitleye ulaştırmayı planlıyor. MOD platformunun dağıtımı önümüzdeki ay başlayacak. Cyanogen OS 13 ve üstü sürümleri kullananlar platforma erişebilecek.

İLGİLİ HABERLER