Eğlence

Crossy Road: Karşıdan karşıya geçmek düşündüğünüz kadar kolay olmayabilir

crossy-road-001

Günlük hayatla yeni tanışmaya başlayan çocuklara hem ailede hem de okulda ilk öğretilen şeylerden birisi karşıdan karşıya geçmektir. Karşıdan karşıya geçmek kolay bir eylem kategorisinde değerlendirilse de, yapılacak bir hatanın veya anlık bir dalgınlığın ölüme sebebiyet veriliyor. Günlük hayatın en basit unsurlarını kurgusal bir boyutta değerlendirmeyi fazlasıyla seven oyun yapımcıları, karşıdan karşıya geçmekten de bir oyun çıkarmayı başardı. Crossy Road, son dönemin popüler tasarım dilini ve oyun deneyimini, günlük hayatın en temel eylemlerinden biri eşliğinde sunuyor.

crossy-road-002

Crossy Road’da oyunculardan kontrol edilen karakteri yoğun trafikte karşıdan karşıya geçirmeleri isteniyor. Başlangıçta oyunun ana kahramanının bir tavuk olduğu fikri oluşsa da, oyunda biraz ilerleme kaydedince farklı karakterlerin kilidini açmak mümkün hâle geliyor. Karakter kilidi koşu sonunda gerçekleştirilen çekilişle veya uygulama içi satın alma özelliğiyle açılıyor. Oldukça geniş bir karakter skalasına sahip olan Crossy Road, oyunculara bu karakterleri satın aldırmak için yoğun ama rahatsız etmeyen bir çaba sağlıyor. Oyunculara bazı karakterleri test etme fırsatını sunan Crossy Road, özel bonusları da barındıran satış tekliflerinde bulunmayı ihmal etmiyor.

crossy-road-003

Crossy Road’un temel oyun deneyiminin Flappy Bird ve türevi oyunlardaki yıpratıcılığa yakın olduğu rahatlıkla söylenebilir. Oyunun uçmaktan ziyade yerde hızlı hareket etmekle ilgili olması, oyuncuların fazla zorlanmayacağı izlenimini uyandırsa da, trafiğin oldukça yoğun akması ve karakterlerin karşısına çeşitli engellerin çıkarılması bu ilerlemeyi güçleştiriyor. Kimi zaman yukarıdan bir kartalın gelip kontrol edilen karakteri uçurması ise oyuncuları bir anda çılgına çevirebiliyor.

crossy-road-004

Crossy Road’un en ilginç yönlerinden birisi, oyunculara hem oyunu hem de oyun esnasında kendilerini kaydetme imkanını vermesi. Başlangıç ekranının sağ alt köşesinde bulunan ikona dokunulduğu zaman Crossy Road’un kayıt menüsü ortaya çıkıyor. Oyuncular kayıt tuşuna bastığı zaman Crossy Road macerasının ölümsüzleşme süreci başlıyor. Dileyen oyuncular ön kameralarını da aktive ederek kendi görüntülerini de oyunla birlikte kaydedebiliyor. Kaydedilen görüntülerin saklanması ve paylaşımı ise internet üzerinden gerçekleşiyor.

crossy-road-005

Son dönemde oldukça popüler olan kareli tasarım dili Crossy Road’da kendisini gösteriyor. Popüler tasarım dilinin Crossy Road’a uyarlanmasında oldukça özenli davranıldığı belli olsa da, bu durum belli bir noktadan sonra gözlerin yorulduğu gerçeğini değiştirmiyor. Crossy Road; sevimli karakterleri, şık ama yorucu bir tasarımı, yıpratıcı bir oyun deneyimini ve oldukça gündelik bir konuyu bir arada sunarak ortaya ilginç bir karışım çıkarıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER