Teknoloji

Coursera’dan işini kaybedenler için ücretsiz kurslar

coursera
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Çevrimiçi eğitim platformu Coursera, koronavirüs salgını nedeniyle işini kaybedenlere destek olmak amacıyla kurslarını erişime açıyor. Gizmodo’nun haberine göre; platformdaki 3 bin 800 kurs ve 400 uzmanlık eğitimi, devletlerin iş bulma kurumları aracılığıyla işini kısa süre önce kaybedenlere ücretsiz olarak sunulacak.

Coursera’nın kurslarında kurumsal yazım gibi alanlarda en üst seviye yetenekler öğretiliyor. Buna ek olarak, kurslara katılanlar uygulama geliştirme gibi alanlarda kariyer çizecek bir yetkinliğe erişebiliyor. Platformda Google, IBM ve SAS gib şirketlerin resmi sertifikalarını almak da mümkün.

Kurumların katılımcıları 30 Eylül tarihine kadar Coursera’ya kaydettirmeleri gerekiyor. Katılımcıların ise önlerinde kurslarını tamamlamak için yıl sonuna kadar bir zaman olacak. ABD’de Arizona, Illinois ve Oklahoma gibi eyaletler bu imkandan yararlanıyor.

Yunanistan, Malezya, Ukrayna, Özbekistan ve Kolombiya gibi ülkelerde işini kaybedenler için de Coursera’nın kurslarına ücretsiz erişim mümkün.

Coursera, kurslara erişim sağlanması konusunda sivil toplum örgütleriyle de işbirliği yapacak. Bu işbirlikleri “vakaya özel” şekilde ilerleyecek. Coursera’nın normalde yüksek meblağlar karşılığında sunduğu kursları ücretsiz erişime açmasının önemli bir “iyi niyet göstergesi” olduğu rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER