Teknoloji

Cortana Windows 10 kurulumunu sesli olarak yapmayı sağlıyor

microsoft cortana windows 10
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

cortana windows 10Microsoft Windows 10 Creators Update ile birlikte yeni bilgisayarların kurulum sürecinde önemli değişiklikler sunuyor. Şirketin sadeleştirmeleri sayesinde kurulum süreci yıllar içinde kademeli olarak kolaylaşmıştı. Creators Update ise bu kolaylığı farklı bir noktaya taşıyor. Cortana Windows 10 kurulumunun sesli komutlarla yapmayı mümkün kılıyor.

Windows 10 Creators Update’in ön yüklü olarak sunulacağı yeni bilgisayarlarda kullanıcıları Cortana karşılayacak. Microsoft’un dijital asistanı, Windows 10 kullanıcılarına kablosuz ağa bağlanmalarında ve Microsoft hesaplarına giriş yapmalarında yardımcı olacak. Bu yardım esnasında Cortana, şakacı yönünü gösteren cümleler kurmaktan da geri kalmıyor.

Cortana Windows 10 Creators Update için temiz kurulum yapılırken de yardımcı oluyor

Windows 10 Creators Update’i temiz kurulumla yükleyen kullanıcılar da işlem sırasında Cortana’dan yardım alabiliyor. Özelliği deneyenler, Cortana’nın kablosuz ağ bilgilerini alma konusunda bir sıkıntı yaratmadığını belirtiyor. Bir sıkıntı yaşandığı anda ise fare veya klavye devreye sokulup dijital asistan sessize alınabiliyor.

Windows kurulumu günlük bir ev işinden pek farklı olmasa da, Microsoft’un bu süreci kolaylaştırma konusunda bir adım atması da kullanıcıları sevindirecek bir eylem olarak nitelenebilir.

İLGİLİ HABERLER