Teknoloji

Cortana iOS uygulaması da yeni tasarımla güncellendi

cortana ios
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft‘un dijital asistanı Cortana, 3.0 versiyonuyla birlikte yeni bir tasarıma kavuşmuştu. İlk olarak geçtiğimiz ay yayınlanan beta sürümüyle görülen yeni tasarım, iOS‘te de kullanıcılarla buluşmaya başladı. Cortana iOS uygulaması için yayınlanan son güncellemeyle kullanıcılar dijital asistanla daha “konuşmaya dayalı” deneyimler yaşayabilecek, müzik ve podcast dinleyebilecek ve Cortana destekli diğer cihazların kurulumunu yapabilecek.

Microsoft’un Surface kulaklıkları önümüzdeki hafta satışa sunulacak. Dolayısıyla müzik ve podcast dinleme ile kolay kurulum desteğinin bu cihaza yönelik olarak sunulduğunu söylemek çok yanlış olmayacaktır.

Güncelleme, Microsoft ekosistemindeki diğer ürünlerle de daha sıkı entegrasyon imkanı sağlıyor. Artık uygulama üzerinden Skype veya Microsoft Teams üzerinde gerçekleşecek toplantılara katılmak mümkün olacak. Buna ek olarak; takvimlere, e-postalara, hatırlatıcılara ve listelere erişilebilecek.

Cortana iOS uygulamasının yenilenen arayüzüyle geçtiğimiz ay yayınlanan beta sürümdeki arayüz arasında da hatırı sayılır farklar olduğunu belirtmek gerekiyor. Üç farklı sekmenin yerine sadece “Gelecek” adını taşıyan tek bir sekme barındıran uygulama, burada kullanıcılara günlerinin özetini gösteriyor. Arayüzün bir önceki versiyona göre daha derli toplu hâle gelmesi de dikkat çekiyor.

Cortana iOS uygulamasının hâlâ Türkiye’den indirilemediğini belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER