Teknoloji

Microsoft’un dijital asistanı Cortana için önemli yenilikler yolda

cortana

Microsoft‘un dijital asistanı Cortana, 2019 sona ermeden yeni özellikler kazanacak gibi görünüyor. İnternete sızan yeni bir video, söz konusu yeni özellikler konusunda bazı ipuçları veriyor.

Cortana’ya farklı ses seçenekleri ekleyecek olan Microsoft, dijital asistanın ilk kez erkek sesiyle konuşmasını mümkün kılacak. Cortana’nın Outlook’un iOS uygulamasına entegre edilecek olması da, sızan videoda görülen yenilikler arasında bulunuyor.

https://twitter.com/h0x0d/status/1189884639386767361

Microsoft’un Outlook’a ekleyeceği yeni özelliklerin merkezinde “E-postalarımı Oynat” olarak adlandırılan bir yenilik bulunuyor. Cortana’nın bu özellik kapsamında e-postalar hakkında kısa bir brifing verebileceği görülüyor. Kullanıcıların bu brifing sırasında sesli komutlarla e-postaları işaretleyebileceği veya sıralayabileceği de dikkat çekiyor.

Videonun gösterdiği en ilgi çekici yenilik ise şüphesiz Cortana’nın erkek sesiyle konuşacak olması. Bu erkek sesini videoda duymak mümkün olmuyor. Erkek sesiyle konuşan Cortana’yla tanışmak için Microsoft’un özelliği resmi olarak kullanıma sunmasını beklemek gerekiyor.

Cortana için hazırlanan yenilikler ne zaman kullanıma sunulacak?

Microsoft, Cortana’yı Windows üzerinde kullananlara da “Brifing” olarak adlandırılan yeni bir mod getirecek. Bu modda kullanıcılara günlük takvimlerini ve randevularının bir özeti sunulacak. Kullanıcılar takvimlerine yeni randevular eklemek için yeni araçlardan da yararlanabilecek.

Cortana’nın yeni özelliklerinin ne zaman kullanıma sunulacağı şimdilik bilinmiyor. Ancak h0x0d tarafından Twitter’da yapılan paylaşım, yeniliklerin yıl bitmeden kullanıma sunulacağını gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER