Teknoloji

Corel masaüstü sanallaştırma şirketi Parallels’i satın alıyor

corel parallels

Kanada merkezli Corel, özellikle sanal masaüstü yazılımıyla bilinen sanallaştırma yazılımları şirketi Parallels’i satın aldığını açıkladı. Parallels’in sunduğu ürünler arasında Parallels Desktop for Mac, Parallels Toolbox for Windows and Mac, Parallels Access, Parallels Mac Management for Microsoft SCCM ve Parallels Remote Application Server (RAS) yer alıyor.

Satın alma anlaşmasının finansal detayları açıklanmazken, Corel Parallels’in işlerine büyük yatırım yapmayı planlıyor. Şirket bu tarafta birleştirilmiş gücü, müşteri kitlesini, iş ortağı ağını ve küresel markaları birleştirerek fırsatları artıracağını görüyor.

Corel ve Parallels aralarında Windows, macOS, Linux, mobil ve bulutun da bulunduğu geniş yelpazedeki kullanıcıları güçlendirecek servisler ve uygulamalar sunuyor.

Corel’in CEO’su Patrick Nichols, konuyla ilgili olarak yayınladığı açıklamasında, teknolojilerinin ve ekiplerinin birleştirilmiş gücü sayesinde hem işleri hem de daha önemlisi, müşterileri için büyümeyi ve başarıyı sürdürecek büyük fırsatları elde edeceklerini kaydetti. Parallels’in CEO’su Jack Zubarev ise, her iki şirketin ortak vizyonu, pazar liderliğini ve inovasyon tutkusunu paylaştığına dikkat çekti. Müşterilerine ve iş ortaklarına Corel’in bir parçası olarak en iyi yazılımı sunmaya devam edeceklerini de dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER