Teknoloji

Consumer Reports Surface PC’leri tavsiye etmeyi bıraktı

microsoft surface consumer reportsConsumer Reports, Microsoft’un tüm Surface PC’lerine vermiş olduğu “tavsiye edilir” etiketini geri alıyor. Çünkü donanımın diğer çoğu markanın ürünlerinden önemli derecede daha az güvenilir olduğu sonucuna varıldı.

90 bin tablet ve dizüstü bilgisayar sahibi arasında gerçekleştirilen anket sonucunda Consumer Reports, kabaca yüzde 25’lik Surface kullanıcısının sahipliğin ikinci yılının sonlarında problemler yaşamaya başladığını fark etti. Bu problemler arasında donma, beklenmeyen kapanmalar ve dokunmatik ekran hassasiyet sorunları bulunuyor.

Reuters’in sonuçları dün yayınlanan Consumer Reports araştırmasıyla ilgili haberine göre, araştırma satın alınan dizüstü bilgisayarların ikinci yıl sonundaki bozulma oranına odaklanıyor. Ayrıca 2014 ile 2017’nin ilk çeyreği arasında aboneler tarafından alınan 41 bin 304 dizüstü bilgisayarı kapsıyor.

Microsoft bu sonuçlarla ilgili olarak, donanımlarının diğer şirketlerin ürettiği PC’lerden daha az güvenilir olduğu sonucuna karşı çıkıyor. Elde edilen bulguların Surface sahiplerinin gerçek deneyimlerini yansıtmadığını söylüyor. Aynı zamanda her bir Surface nesliyle kaydedilen performans ve güvenilirlik iyileştirmelerini de yansıtmadığını dile getiriyor.

Her yıl gerçekleştirilen araştırmada Apple en güvenilir bilgisayarları üreten şirket gibi görünüyor. Ancak bu şirketin de zamanında Consumer Reports ile sürtüşmesi olmuştu. Söz konusu olay 2016 model MacBook Pro’ların pillerinin Apple’ın vaatlerini karşılamamasıyla ilgiliydi.

Surface ürünleri Microsoft tarafından Windows donanımının tepe noktası olarak nitelendiriliyor. Bu ürünler tasarımın en üst noktasını mümkün olan en iyi yazılım deneyimini birleştirmesiyle anılıyor. Şirket son olarak bu serinin ilk geleneksel dizüstü bilgisayarı olan Surface Laptop’u çıkarmıştı. Aynı zamanda daha güçlü bir Surface Pro modelini de duyurmuştu. Consumer Reports’un araştırması bu yeni ürünlerin çıktığı zamanı kapsamıyor. Bunun yerine Surface Pro 4 ve Surface Book gibi daha eski cihazları etkileyen hata ve çökmelerin etkilerini yansıtıyor.

İLGİLİ HABERLER