DosyaEğlence

Comic-Con 2018’de gösterilen yeni fragmanlar: Aquaman, The Walking Dead, Shazam ve diğerleri

comic-con 2018

comic-con 2018

ABD’nin San Diego şehrinde düzenlenen Comic-Con etkinliği sona erdi. Geçtiğimiz hafta popüler kültür haberleriyle dolu geçti. Marvel ve HBO gibi önde gelen yapımcılar bu yılın etkinliğinde boy göstermedi. Yine de bu yılki etkinlikte popüler film ve dizilerin duyuruları yapıldı, ilk fragmanları gösterildi.

Warner Bros. bu yılki etkinliğin gözdelerinden bir tanesi oldu. Aquaman, Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, Godzilla: King of the Monsters ve Shazam gibi yapımların fragmanları yayınlandı. Aynı zamanda Warner Bros.’un eskisine göre daha heyecan verici olduğu da kanıtlanmış oldu.

SYFY, Netflix, BBC ve bunun gibi yapım şirketleri ve kanallar da yeni yapımlarının ön gösterimlerini Comic-Con 2018’de gerçekleştirdi. Aşağıda Comic-Con 2018’in ilgi çeken film ve dizilerinin fragmanlarını bulabilirsiniz:

Aquaman

Comic-Con?un bu yılki en çok beklenen duyurularından biri DC’nin Aquaman’iydi. DC sinematik evreninin zor bir başlangıca sahip olduğu sır değil; eleştirmenler ve hayranlar büyük ölçüde Suicide Squad ve Batman v. Superman: Adalet Şafağı gibi filmleri bekliyor. Ama özellikle de geçen sene Wonder Woman‘ın ezici başarısının ardından, stüdyo bağımsız hikayelere odaklanmak için Genişletilmiş Evren stratejisinden uzaklaşıyor. Jason Momoa’nın Aquaman bu evrenin bir sonraki yıldızı oluyor. Ve film harika görünüyor; aksiyon ve hikaye epey sağlam. DC’nin geçmiş filmlerinin pek çoğunun sahip olmadığı mizah anlayışı bu filmde mevcut.

Deadly Class

Ortada çizgi romanlardan esinlenen birçok yapım var ve SYFY kanalı da Kripton gibi dizilerle bu alana giriyor. Bu yılın başlarında, Russo Kardeşler tarafından hazırlanan ve90’lı yılların erken dönemlerine dayanan, dünyadaki suç ailelerinin çocuklarını gönderdiği bir yatılı okula başlayan kayıp bir çocuk hakkındaki çizgi romanı ele alan dizinin haklarını aldı. Sonuç SYFY tarzında, ama yine de ilgi çekici. Benedict Wong’un Master Lin rolüyle hikayenin dümeninde yer almasından da öte, Black Flag’in Henry Rollins’i de fakülteye katılıyor.

Disenchantment

Netflix, Futurama ve Simpsons’un yaratıcısı Matt Groening’in yapımcılığını yaptığı Disenchantment‘i yayınlamaya hazırlanıyor. Dizide hikaye Abbi Jacobson tarafından oynanan sert bir prenses ve iki arkadaşı; bir elf (Nat Faxon) ve bir iblis (Eric André) etrafında dönüyor. Fragman, Futurama’nın duyarlılıklarının destansı, belirgin bir şekilde, daha ciddi bir masal fantezisi ile harmanlanarak anlatıldığı keyifli bir hikayeyi işaret ediyor.

Doctor Who 11. Sezon

Doctor Who bu sezon ilk kez bir kadın tarafından oynanan karakteriyle geri dönüyor. Gelecek sezonun ilk fragmanında Jodie Whittaker’ın karakterini bir çift yeni arkadaşı işe alırken, yeni dünyalara ve maceralara atılmaya hazırlanırken görüyoruz.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald sayesinde bu yılın ilerleyen aylarında Harry Potter dünyasına geri dönüyoruz. Yeni film ilkinden, Fantastic Beasts and Where to Find Them filminden daha karanlık görünüyor; genç Albus Dumbledore (Jude Law) ve Newt Scamander (Eddie Redmayne) koyu sihirbaz Grindelwald’in yükselişini durdurmak için çalışıyor.

Glass

M. Night Shyamalan, 2000 yapımı filmi Unbreakable‘ın ilham aldığı çizgi romandan esinlenen ve onunla aynı dünyada yer aldığını açıkladığı 2016 filmi Split ile herkesi şaşırtmıştı. Bir sonraki filmi olan Glass‘ın fragmanı, bu bağlantıyı pasif, paskalya-yumurtalı bir andan alıyor ve her iki filmden de üç ana karakteri getirerek resmileştiriyor. James McAvoy’un canlandırdığı şüpheli Kevin Wendell Crumb, Bruce Willis’in canlandırdığı süper güçlü güvenlik görevlisi David Dunn ve Samuel L. Jackson’ın canlandırdığı, Bay Glass olarak da bilinen Elijah Price; sanrılı hastalıklar alanında uzmanlaşmış, Sarah Paulson’un canlandırdığı psikiyatr Dr. Ellie Staple’ın yönetimi altındaki bir klinikte bir araya geliyor.

Godzilla: King of the Monsters

Gareth Edwards’ın 2014 filmi Godzilla izleyicileri büyük ölçüde etkilememişti. Ama onun devamı niteliğindeki Godzilla: King of the Monsters filminin fragmanına bakıldığında, en azından merak uyandırıyor. Fragman insanlığın, dev canavarların, gezegen üzerindeki yıkıcı etkilerinden kurtulma çabalarına değiniyor. Filmde Godzilla ve Mothra gibi diğer canavarlar arasındaki savaşlara da tanık olacağız.

Star Trek: Discovery Sezon 2

Star Trek: Discovery‘nin ikinci sezonu 2019’un başlarında yayına girecek. bir anda prömiyeri olacak şekilde ayrıldı. Görevine yeni başlayan yapımcı Alex Kurtzman ve başrol oyuncuları Comic-Con 2018 kapsamında düzenlenen bir panele katıldı. Yeni sezonun ilk fragmanı birtakım ilerlemelerin ipuçlarını veriyor. Yüzbaşı Christopher Pike’in ekibe katılması, Tig Notaro’nun görünmesi ve Spock’in gelişi bunların arasında yer alıyor.

Man in the High Castle Sezon 3

Amazon’un The Man in the High Castle dizisi ekimde üçüncü sezonuyla geri dönüyor. Ayrıca yakın zamanda dördüncü sezonunun olacağı da kesinleşmişti. Yeni sezonun fragmanı yaklaşmakta olan krizi haber veriyor. Fethedilmiş alternatif bir Amerika Birleşik Devletleri’nde geçen dizide yeni bir hoşnutsuzluk konu edilecek.

Nightflyers

SYFY’ın yeni uzay dizisi George RR Martin’in uzay-korku romanı “Nightflyers“dan esinleniyor. Dizinin ilk tam uzunluklu fragmanı, uzay gemisindeki bir mürettebatın insanoğlunu yok olmakta olan dünyadan kurtarmak için girişeceği maceradan ipuçları veriyor.

The Orville

Seth MacFarlane?in The Orville‘i geçen seneki ilk gösteriminde şaşırtıcı biçimde zevk vermişti. Star Trek’in ucuz bir alaycı komedisi olabilirdi, ancak klasik diziye yazılmış keyifli ve ciddi bir aşk mektubuna dönüştü. İkinci sezonun fragmanı yeni gezegenlere doğru yeni maceralara ve daha fazla saygısız mizaha ev sahipliği yapılacağının işaretlerini veriyor.

Shazam

Warner Bros.’un Comic-Con 2018 panelinin sürprizlerinden biri yakında vizyona girecek DC filmi Shazam‘ın için etkileyici fragmanı oldu. Film DC’nin eserinin ihtiyaç duyduğu mizah unsurunu fazlasıyla barındırıyor. Filmde Zachary Levi ve onun çocuk hâlini canlandıran Jack Dylan Grazer rol alıyor.

Star Wars: The Clone Wars

Bu yılki Comic-Con?un en büyük sürprizlerinden biri de, Disney’in animasyon dizisi The Clone Wars’un 12 bölümlük başka bir sezonun ön gösterimini yapması oldu. Yeni bölümler, dizinin 2013 yılında iptal edilmesiyle birlikte askıda kalan hikayeyi bir sona ulaştırmış olacak. Dizi Disney’in yakında yayına girecek içerik servisi üzerinden yayınlanacak.

The Walking Dead Sezon 9

The Walking Dead, ekim ayında dokuzuncu sezonuna başlıyor. AMC, Comic-Con panelinde bu sezonun ilk fragmanını yayınladı. Andrew Lincoln’ü son kez izleyeceğimiz bu sezonda hayatta kalanlar, Kurtarıcılar savaşının ardından hayatta kalma mücadelelerini devam ettiriyor.

Young Justice: Outsiders

DC, Young Justice: Outsiders animasyon dizisinin üçüncü sezonunun genişletilmiş fragmanını geride kalan hafta sonu gösterdi. Fragmanda süper kahraman ekibini dünyayı yeni bir tehdide karşı korurken görünüyor.

Titans

DC?nin yakında beklenen içerik yayın hizmeti DC Universe Online, bu sonbaharda faaliyete geçecek. Böylelikle Teen Titans’a dayanan orijinal, canlı aksiyon gösterisi Titans de izleyicilerle buluşacak.

İLGİLİ HABERLER