Eğlence

The Walking Dead 9. sezon ilk fragmanı yayınlandı – Video

the walking dead 9. sezon

the walking dead 9. sezon

The Walking Dead, Rick Grimes’ın sonrasındaki hayatına hazırlanıyor. Bu hafta ABD’nin San Diego şehrinde düzenlenen Comic-Con etkinliğinde hem aktör Andrew Lincoln hem de çizgi romanın yapımcısı Robert Kirkman, dizinin 9. sezonunun Lincoln’ün son sezonu olacağını doğruladılar. The Walking Dead için özel olarak düzenlenen resmi Comic-Con panelinde de AMC, The Walking Dead 9. sezon için hazırlanmış ilk fragmanı yayınladı. Aynı zamanda dokuzuncu sezonun başlangıç tarihinin ABD için 7 Ekim 2018 olduğu resmiyet kazandı.

Dokuzuncu sezon Kirkman’ın çizgi romanının “All Out War”, yani “Tamamen Savaş” adlı bölümünü takip edecek. Aynı zamanda dört yılı aşkın zamandır dizinin yapımcılığını üstlenen Scott Gimple’ın olmadığı ilk sezon olacak. Uzun zamandır görev yapan yazar ve senaryo editörü Angela Kang, Gimple’ın rolünü üstlenecek. Gimple ise giderek genişleyerek bir ekosistem hâline gelen dizinin baş içerik sorumlusu görevini yerine getirecek. The Walking Dead bünyesinden Fear the Walking Dead adlı başka bir dizi, aynı zamanda çeşitli medya varlıkları çıkarmıştı.

Neredeyse altı dakika uzunluktaki fragmanda, sezonun açık çelişkilerinin odak noktasına geldiğini görmeye başlıyoruz. Rick, hayatta kalanların oluşturduğu, giderek genişleyen ve ticaret ağlarının da genişlediği çok topluluklu yerleşimin liderliğini, sürekli silahlı çatışmanın olmadığı bir ortamda üstleniyor. Ancak Kurtarıcılar savaşının ardından uyumlu ve sistemli bir kanun düzeninin olmaması ve Negan’ın hayatının bağışlanması Maggie ve Daryl’ı memnun etmiyor.

Görünen o ki, ideallerin çarpışması Rick’in insanlığın yeniden inşası için gözettiği barışçıl vizyona zarar verecek. Aynı zamanda fragman, Kirkman’ın çizgi romanındaki bir sonraki büyük bölüme, kendilerini zombilerin bağırsak artıklarıyla gizleyen, Fısıldayanlar adlı hayatta kalanlarla gerçekleştirilen savaşın da ipuçlarını veriyor. Aynı zamanda Rick’i Negan ile, hapishane hücresinde sohbet ederken gösteriyor. Aslında çizgi romanda bu rol Carl Grimes’a veriliyordu. Chandler Riggs’in geçen sezon dizinde sürpriz biçimde ayrılmasından sonra, bu beklenmedik gelişme de dizinin roman ile olan uyumuna etki etmiş gibi görünüyor. Görünen o ki, Rick dizide çizgi romanda oğlunun gerçekleştirdiği bazı rolleri de yerine getirmek zorunda kalacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER