Eğlence

CNN Casey Neistat’ın şirketi Beme’yi kapattı

cnn casey neistatCNN Casey Neistat’ın video şirketi Beme’yi 2016’nın kasım ayında 25 milyon dolar karşılığında satın almıştı. BuzzFeed’in haberine göre, dev haber kanalı Neistat’ın şirketini kapatma kararı aldı. CNN Beme’yi Neistat’ın o dönemde 6 milyon kişiden oluşan izleyici kitlesinden yararlanmak amacıyla satın almıştı. Beme’yi bağımsız bir çevrimiçi haber programına dönüştürmeyi isteyen şirket, böylelikle genç izleyici sayısını da artırmayı hedeflemişti.

Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Neistat ve CNN, kreatif farklılıklar ve yavaş ilerleyen süreç uygun bir strateji oluşturulmasına engel oldu. Neistat, Beme’nin kapatılacağının açıklanmasıyla birlikte CNN’den ayrılacağını duyurdu.

CNN’in kararını BuzzFeed’e değerlendiren Neistat, şu ifadeleri kullandı: “Cevap bulamıyorum. Bir şekilde ortadan kaybolabilirim veya saklanabilirim. Ancak bu süreçte en azından bir şeyler kazanmak adına YouTube kanalıma video çekmeye devam etmeyi planlıyorum. CNN’e onlara vermeyi istediklerimi veremedim. Onların da benden beklediklerini alabildiklerini sanmıyorum.”

CNN Beme’yi satın aldığında Neistat’ın şirketinin “zamana uygun ve konulu” videolara odaklanacağını belirtmişti. İçerik oluşturucularının seslerini duyurmaları için teknolojiyle desteklenmeleri de hedeflerden biri olarak açıklanmıştı.

CNN Casey Neistat ve ekibinin başladığı projeleri geliştirmeyi sürdürecek

Beme’nin kadrosunda hâli hazırda 22 kişi çalışıyor. CNN’in bu 22 kişinin büyük kısmını farklı pozisyonlara kaydırması bekleniyor. Ancak bu süreçte bazı kişilerin işsiz kalabileceği ifade ediliyor. CNN Casey Neistat ve ekibinin geliştirmeye başladığı projeleri ise sürdürecek. Söz konusu projeler arasında henüz yayınlanmayan canlı haber uygulaması Wire da bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER