Teknoloji

Clubhouse yakında kapılarını herkese açacak

clubhouse android

Geçtiğimiz yıl faaliyete geçen ve bu yılın başlarında ciddi anlamda popülarite kazanan Clubhouse, bir süre önce Android uygulamasını da yayınlamıştı. Clubhouse’a olan ilgi geçtiğimiz aylardaki kadar yüksek olmasa da, platforma üye olmak için hâlâ davetiye gerekiyor. Ancak yaz ayları itibarıyla Clubhouse’a girmek için bir davetiyeye gerek kalmayacak.

Clubhouse’tan kısa süre önce yapılan açıklamada, yavaş genişleme sürecinin bilinçli bir tercih olduğu belirtilmişti. Karşısına önemli rakiplerin çıkmasına rağmen bu plandan vazgeçmeyen şirket, önceliğini sunduğu özellikleri sağlamlaştırmaya ve sunucularını kuvvetlendirmeye vermişti. Ancak yapılan son açıklama, Clubhouse’un kapılarını herkese açmaya yaklaştığını gösteriyor.

Clubhouse’un son “Town Hall” toplantısında verilen bilgiye göre, servisin Android üzerindeki kullanıcı sayısı şimdiden 2 milyonu geçmiş durumda. Mayıs ayının başında yayınlanan uygulamanın özellik bakımından iOS uygulamasıyla aynı seviyede olmamasına rağmen gösterilen bu ilgi, Android kullanıcılarının Clubhouse’u sabırsızlıkla beklediğini gösteriyor.

Clubhouse’un planlarına göre, eğer işler yolunda giderse bu yaz itibarıyla platforma katılmak için bir davetiyeye gerek kalmayacak. Bu süreçte Clubhouse’un yeni kullanıcıları karşılamakta sorun yaşamaması için altyapısını kuvvetlendireceği belirtildi. İlk kıvılcımını kaybeden Clubhouse için yolun bundan sonrasının nasıl gideceğini görmek için biraz daha beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER