Teknoloji

Clubhouse Android uygulamasını bekleyenler için önemli gelişme

clubhouse android

Bir yılı aşkın zamandır sadece iOS’a özel olmasının ardından, sosyal ses platformu Clubhouse Android uygulamasını çıkarıyor. Bir süre önce ekran görüntüleri görülen uygulama hafta sonu ABD’de Google’ın mobil işletim sistemi için beta olarak yayınlandı. Böylelikle Android kullanıcıları da sadece sesli sohbetin yapıldığı odalara katılmak için kayıt olma imkanını yakalayacak.

Şirket, konuyla ilgili olarak yayınladığı bir blog gönderisinde, “Önümüzdeki birkaç hafta için planımız; topluluktan geri bildirim toplamak, gördüğümüz sorunları düzeltmek ve ödemeler ve kulüp oluşturma gibi son birkaç özelliği daha, uygulamayı geniş bir şekilde sunmadan önce eklemek için çalışmak.” dedi.

Clubhouse, topluluğunun açık ara en büyük talebi olduğunu söylediği Android uygulamasının, önümüzdeki günlerde ve haftalarda diğer İngilizce konuşulan ülke pazarlarına ve dünyanın geri kalanına sunulacağını söyledi. ABD dışındaki kullanıcılar, Android uygulaması kendi bölgelerinde mevcut olduğunda bilgilendirilmek amacıyla, Google Play mağazasındaki Clubhouse sayfası aracılığıyla erişim için ön kayıt yapabilecekler.

Clubhouse davet ile üyelik modelini sürdürecek

Bununla birlikte Clubhouse, platformun şu anda da yalnızca davet usulü üyelik modelinde kalacağını, yani “büyümenin ölçülmesini sağlama çabasının bir parçası olarak” üyeliğin hâlâ herkese açık olmayacağını söyledi. Önümüzdeki yaz boyunca şirket, bir yandan uygulamanın altyapısını oluştururken bir yandan da bekleme listesine alındığını söylediği milyonlarca iOS kullanıcısı olduğunu içeri almayı planlıyor.

clubhouse android

Sınırlı erişime rağmen Clubhouse, Silikon Vadisi’nin etrafına dağılmış risk sermayesi kalabalığıyla, erken dönemdeki popülaritesi sayesinde önemli bir ses getirdi. Şirket, yeni bir finansman turunun ardından kısa süre önce 4 milyar dolar piyasa değerine ulaştı.

Bununla birlikte bu erken heyecan, birçok büyük teknoloji şirketinin kendilerine ait benzer ses servislerini sunmakla ilgilenmesine neden oldu. Twitter zaten kendi Spaces özelliğini kullanıma sundu. Discord Stage Channels özelliğini ekledi. Facebook, Spotify, Slack, LinkedIn ve Reddit; hizmetlerine yalnızca ses tabanlı benzer özellikler eklemenin çeşitli aşamalarında bulunuyor.

Şirket, Android uygulamasını duyuran blog gönderisinde platformun beklenenden daha hızlı şekilde büyüdüğünü kabul etti. Söz konusu yazıda, “Bunun dezavantajları var; yük sistemlerimizi zorlarken, yaygın sunucu kesintilerine ve bildirim hatalarına neden oluyor ve erken keşif algoritmalarımızın sınırlarını aşıyor.” dedi. “Bu, odağımızı normalde odaklanmak istediğimiz topluluk buluşmaları ve ürün özellikleri yerine işe almaya, tamir etmeye ve şirketi inşa etmeye kaydırmamıza neden oldu.”

Bir yılı aşkın zamandır faaliyet gösteren Clubhouse, dikkatini içerik oluşturucularını kendi platformuna çekmeye çevirdi. Kısa süre önce platformda 50 ses programını finanse etme hedefiyle yola çıkan bir hızlandırıcı programının sonuçlarını duyurdu. Şimdi, Android sürümünün çıkmasıyla birlikte Clubhouse, en azından şimdilik ABD’de, dünyanın en büyük akıllı telefon işletim sisteminin kullanıcılarını servise katılmaya davet ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER