Teknoloji

Clubhouse Android uygulaması dünya geneline yayılıyor

clubhouse canlı alt yazı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bir hafta önce Android uygulamasını beta olarak ABD’de çıkaran sosyal ağ tabanlı sesli sohbet platformu Clubhouse, bugün yaptığı duyuruyla birlikte Android uygulamasını önümüzdeki hafta daha fazla ülkede kullanıma sunulacağını söyledi. Android uygulaması salı günü Brezilya, Japonya ve Rusya’da, cuma gününe kadar Hindistan ve Nijerya’da ve hafta boyunca “dünyanın geri kalanında” kullanıma sunulacak.

Clubhouse ilk yılında yalnızca iOS cihazlarda mevcuttu. Erken aşamasındaki sınırlı erişime rağmen, Clubhouse açılış yılında 10 milyon kullanıcıya ulaştı ve kısa süre önce yeni bir finansman turunun ardından 4 milyar dolar değere ulaştı. Twitter Spaces, Discord Stage Channels ve diğer daha iyi bilinen sosyal medya platformları ses pazarına girdikçe, bu ivmeyi devam ettirip ettiremeyeceği görülmeye devam ediyor.

https://twitter.com/Clubhouse/status/1393968237239545856?s=20

Clubhouse Android uygulaması dışındaki diğer gelişmeler

Clubhouse yalnızca davet yöntemiyle çalışmaya devam ediyor. Son zamanlarda işitme engelliler ve duyma zorluğu çekenler için otomatik alt yazı desteği sunmaması nedeniyle eleştiriliyor. Platform son zamanlarda içerik oluşturuculara odaklandı ve kısa süre önce 50 sesli Clubhouse programını finanse edecek bir hızlandırıcı programın sonuçlarını duyurdu. CEO Paul Davison haftalık Clubhouse topluluk toplantısında yaptığı açıklamada, şirketin yol haritasının sonraki bölümünün içerik oluşturucular için oda içi bahşişler, ücretli etkinlikler ve abonelikler olduğunu söyledi.

İLGİLİ HABERLER