Teknoloji

Clubhouse Android uygulaması kısa sürede 1 milyon indirmeye ulaştı

clubhouse android mesajlaşma
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Clubhouse Android uygulaması bir milyondan fazla kullanıcıya ulaştı. Uygulama yalnızca iki hafta önce ABD’de indirilmeye açılmıştı. Geçen haftadan itibaren de dünya çapında yayılımına başladı. Uygulamanın sadece iki haftada bir milyon kullanıcı kazanması her açıdan etkileyici görünüyor. Rakamlar, iOS uygulamasının indirilmeleri yavaşlayan Clubhouse için de bir rahatlama etkisi yaratmıştır.

Clubhouse geçen yılın nisan ayında çıkış yapmıştı ve bu yılın başlarında Türkiye’de de popüler hâle geldi. Başlangıçta teknoloji endüstrisinde, teknolojik yenilikleri erken benimseyenler tarafından kullanılan uygulama ve daha sonra Bill Gates ve Elon Musk gibi yüksek profilli kişilerin platformda görünmeleriyle daha da popüler hâle geldi. Clubhouse’un popülaritesi, bu yılın başlarında iOS indirmelerinin şubat ayında yaklaşık 10 milyona yükselmesiyle daha da hızlanmıştı. Bununla birlikte, o zamandan beri indirme sayıları çarpıcı bir şekilde düştü. Uygulamanın yeni çıktığı ülkelerde ilk başta yarattığı etkinin azalması indirme sayılarının düşmesinde etkili olurken, COVID-19 kısıtlamalarının yavaş yavaş kalkmasıyla birlikte insanların yüz yüze iletişime geçmeye başlamaları da Clubhouse’un yavaşlamasında bir etken olabilir.

Tabii ki, uygulamanın iOS tarafında belirli bir doygunluğa ulaşmış olmasını da yabana atmamak gerekiyor. Şimdi Android gibi yepyeni ve daha büyük bir ekosistem var. Clubhouse, geçtiğimiz hafta sonu uygulama içinde düzenlediği olağan buluşma etkinliğinde bu gelişmeyi kamuoyuna duyurdu ve sonrasında 1 milyondan fazla Android kullanıcısına ulaştığı haberini tweetledi. Ayrıca Android ve iOS uygulamaları arasındaki “özellik eşitliğinin” bir iki hafta içinde tamamlanacağına da dikkat çekti. Topluluk tarafından yönetilen Clubhouse Townhall etkinliklerinin Twitter hesabı da buna değindi ve Ödemeler özelliğinin “birkaç hafta içinde” ABD’deki Android kullanıcılarına sunulacağını ve yazın ilerleyen zamanlarında diğer ülkelere de genişletileceğini tweetledi.

https://twitter.com/Clubhouse/status/1396514757830660103

Clubhouse iOS’ta popülerlik kazanırken Android kullanıcıları, bir yıldan uzun bir süredir bu durumu bekliyordu ve birçok kullanıcı Clubhouse’un resmi Android uygulamasının bir an önce gelmesini bekliyordu. Bu nedenle ilk iki haftada yüksek indirme sayısına ulaşılması anlaşılır.

İLGİLİ HABERLER