Teknoloji

.cloud uzantılı alan adları satışa sunuldu

bulut

Bulut bilişim veya hava durumu ile ilgili bir girişim için alan adı arayanların karşısında şimdi epey uygun bir alan adı seçeneği var gibi görünüyor. Çünkü .cloud uzantılı alan adları satışa sunuldu.

GoDaddy ve 1and1 gibi büyük alan adı kayıt şirketleri bu uzantıya sahip alan adlarını 20-25 dolarlık fiyatlarla satışa sunmaya başladı. Üst sınıf alan adı uzantısı .cloud’ın kontrol hakkı bir yıldan biraz daha uzun zaman önce açık artırmayla İtalyan şirket Aruba’ya verilmişti.

İtalya’nın en büyük alan adı ve web barındırma şirketi Aruba, .cloud alan adı uzantısı için Amazon, Google ve diğer dört şirketle Kasım 2014’te rekabete girişmiş ve bu alan adını almaya hak kazanmıştı. O zamanlar şirket alan adlarını, işleri için uygun düşecek bir alan adı uzantısı isteyen şirketlere hitap edecek şekilde yüksek fiyattan satmak yerine, herkesin satın alabileceği uygun fiyatlarla sunacağını söylemişti.

.co, .ly, .pizza, .istanbul gibi farklı alan adı uzantılarının bulunduğu bir ortamda .cloud uzantısı, özellikle de Türkiye’dekiler için fazla ilgi çekici görünmüyor. Ancak ülkemizde bile işi sunucu hizmetleri ve bulut bilişim olanların bu alan adıyla yakından ilgileneceklerini söyleyebiliriz.

İLGİLİ HABERLER