Teknoloji

Çin polisi yüz tanıma özellikli güneş gözlüklerini daha fazla noktada kullanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

cinli polislerÇinli polisler bir süredir yerleşik yüz tanıma özelliğine sahip güneş gözlüklerini test ediyor. Söz konusu gözlükler, polislere şüphelileri ve sahte kimlikle yolculuk edenleri yakalamakta yardımcı oluyor. Reuters’ın haberine göre, Çin polis teşkilatı gelişmiş güneş gözlüklerini başkent Pekin’de de kullanmaya başladı.

Çin Ulusal Halk Kongresi, kısa süre önce Devlet Başkanı Şi Cinping’in ömür boyu bu görevi sürdürebilmesini mümkün kılan yasa değişikliğini onaylamıştı. Yüz tanıma programı, değişikliğin kongrede görüşüldüğü dönemde ülkede artan gözetim faaliyetlerinin ve internet sansürünün bir parçası olarak da kullanıldı.

Polis, hafta sonu gerçekleştirilen kongre öncesinde gözlüklerle hem yolcuları hem de otomobillerin plakalarını kontrol etti. Çin hükümetinin kongre alanına girmesini istemediklerinin arasında gazeteciler, insan hakları aktivistleri ve muhalifler de bulunuyordu.

Yüz tanıma özellikli güneş gözlüğü ilk olarak Henan eyaletinin başkenti olan Zhengzhou şehrinde kullanılmıştı. Çinli polisler, 8 Şubat itibarıyla güneş gözlüğünün yardımıyla 7 şüpheliyi yakalamış ve sahte kimlikle seyahat eden 26 kişiyi de tespit etmişti.

İLGİLİ HABERLER