Teknoloji

Çin’in en büyük sansürle mücadele platformu siber saldırı altında

cin sosyal kredi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

cin-bayrak-220114

Çin’in en büyük sansürle mücadele platformu olan GreatFire.org, son iki gündür yoğun DdOS saldırısına karşı ayakta kalmaya çalışıyor. Uzmanlar daha önce bu saldırının emsalinin görülmediğini dile getirdi.

FreeWeibo adında bir yansıtma servisini yürüten GreatFire, Google ve The Tibet Post gibi Çin’in web sisteminde engellenen siteler için ikinci bir ev işlevi görüyor. Ancak söz konusu saldırı nedeniyle yansıtma servisi de işlevsiz hâle gelmişe benziyor. GreatFire.org tarafından yapılan açıklamada sitenin bu ölçekte bir DdOS saldırısına karşı koyacak bir gücünün olmadığı ve yardıma ihtiyaç duyduğu belirtildi. GreatFire.org, gerçekleştirilen saldırının kaba kuvvet ile sansür konusunda temel bir örnek olduğunu vurguladı.

Söz konusu saldırının geçtiğimiz pazartesi günü The Wall Street Journal’da yayınlanan ve FreeWeibo’yu detaylı biçimde açıklayan makaleye karşı bir yanıt olduğu düşünülüyor. Salı günü başlayan saldırı 48 saati aşkın bir süredir devam ediyor. FreeWeibo’nun yansıttığı tüm siteleri etkileyen saldırıyı kimin gerçekleştirdiği henüz bilinmese de, FreeWeibo’nun çalışmalarına olan tepkisini açıkça dillendiren Çin Siber İdaresi’nin yaşananlardan sorumlu olduğu düşünülüyor.

İLGİLİ HABERLER