Teknoloji

Çift SIM kartlı 6.1 inç iPhone sadece Çin’e özel olabilir

iphone çift sim
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone çift sim

Birkaç hafta içinde Apple, 2019’un sonuna kadar gündemde önemli yer tutacak, tüketicilerin en fazla ilgiyi göstereceği yeni iPhone modellerini tanıtacak. Geçen yıl çıkan üç farklı iPhone seçeneği arasından seçim yapmakta zorlananlar, Apple’ın bu yıl çıkarmayı planladıklarıyla iyice kararsız kalabilirler. En azından Çin’de durum böyle olacak, çünkü şirketin burada dört farklı model çıkarması bekleniyor. Ya da en azından, dünyanın diğer bölgelerinde çıkmayacak özel bir model Çin için çıkarılacak. O model de çift SIM kart destekli olacak.

Çin gibi gelişmekte olan Asya pazarlarında çift SIM kart desteği en çok aranan özellikler arasında yer alıyor. Ülkemizde de bu tarz nitelik taşıyan telefonlara rağbet fazla, ancak bizde genellikle tek SIM kartlı modeller mobil operatörler tarafından tercih ediliyor. Apple da şimdiye kadar iPhone’larında bu özellikten uzak durdu. Ancak 2018 ile birlikte Çin’de, 6.1 inçlik LCD ekranlı iPhone’un DSDS (dual SIM dual standby) özellikli, çift SIM kart destekli bir versiyonunun çıkacağı söyleniyor. Tayvanlı Economic Daily News, bu modelin Çin’e özel olacağını öne sürüyor.

Apple’ın bu çok talep edilen özelliği en azından Çin’e getirmesinin nedeni çok da anlaşılmaz sayılmaz. Android cihaz üreticilerinin bu ülkedeki pazar payı artıyor, özellikle Xiaomi ve Huawei gibi yerel üreticiler epey güçlü. Şimdi çift SIM kart desteğiyle Çinli müşterileri iPhone’a biraz daha çekmeyi amaçlıyor.

Apple’ın bu desteği neden sadece Çin ile sınırlamak isteyeceğini anlamak ise biraz daha zor sayılır. Diğer Asya ülkelerinde ve hatta Türkiye’de de bu özelliğe sahip iPhone iş yapabilir. Ancak söylediğimiz gibi, Türkiye’de mobil operatörler çift hat destekli telefonları satmak istemiyor. iPhone’un da satışlarında operatör kanalları önemli rol oynuyor.

Bu arada 6.1 inç LCD iPhone’un SIM kart desteğiyle ilgili ilginç bir ayrıntı da konuşuluyor. Bazı kaynaklar bu modelin tek bir SIM kart yuvasıyla geleceğini, ancak eSIM aracılığıyla ikinci SIM kartı da destekleyeceğini iddia ediyordu. Ancak Çin’de eSIM teknolojisinin bulunmaması nedeniyle çift SIM kart yuvasına yer verileceği tahmin ediliyor.

İLGİLİ HABERLER