Teknoloji

Yeni iOS 12 beta sürümü iPhone için çift SIM desteğini işaret ediyor

ios 12 memoji nasıl yapılır

ios 12 betaÇift SIM’li iPhone’a dair ilk dedikodular, bu yılın başlarında gündeme gelmişti. Yayınlanan en yeni iOS 12 beta sürümü de bu dedikoduları destekleyecek çeşitli ipuçları barındırıyor. 6.5 inç OLED ekranlı yeni iPhone X Plus’ın bazı bölgelerde çift SIM desteğiyle satışa sunulacağı iddia ediliyor.

9to5Mac’te yer alan habere göre, dün yayınlanan iOS 12’nin beşinci beta sürümünde çift SIM desteğini gösteren referanslar yer alıyor. İşletim sisteminde ikinci bir fiziksel SIM tepsisinden bahsediliyor. Bu da iPhone için çift SIM desteğinin tek bir SIM tepsisi ve eSIM desteğiyle sınırlı kalmayacağını gösteriyor.

Apple daha önce de iOS’in beta sürümlerinde gelecekte sunacağı donanım veya yazılım desteklerinin ipucunu vermişti. Apple’ın HomePod yazılımı, iPhone X’un ekran tasarımını ortaya çıkarmıştı. iOS 11’in beta sürümleri ise iPhone X duyurulmadan Face ID, Animoji hakkında bilgi vermişti. En yeni iOS 12 beta sürümü, AirPods’un yeni kablosuz şarj kutusunun hazır hâle geldiğine dair ipuçları da veriyor.

iOS 12 beta sürümlerinin verdiği ipuçlarının doğruluğunu görmek için önümüzdeki eylül ayını beklemek gerekiyor. Apple’ın yeni iPhone modellerini her yıl olduğu gibi bu yıl da eylül ayında tanıtması öngörülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER