Teknoloji

Chrome kullanıcılarının işine yarayacak “Sonra indir” özelliği yolda

Google Android’deki Chrome internet tarayıcısı uygulaması için yeni bir özellik test ediyor. 9to5Google‘ın belirttiğine göre, daha sonra indir özelliği sayesinde Chrome kullanıcıları mobil internet tarayıcısı üzerinde indirmeler ayarlayabiliyor.

Kullanıcının tek yapması gereken indirme işleminin başlayacağı saati ve tarihi seçmek oluyor. Bu özellik sayesinde Wi-Fi bağlantısının algılandığı bir zamanda da indirme işlemini başlatmak mümkün oluyor.

“Sonra İndir” özelliği Chrome Canary uygulamasının 86 numaralı versiyonuyla test ediliyor. Bu versiyonu Google Play Store’dan indirmek mümkün, ancak kararlı olmadığı için son kullanıcılara önerilmiyor.

Chrome Sonra indir özelliği nasıl açılır?

Canary uygulamasını Android telefonunuza kurduktan sonra bu adımları izleyin: Chrome Canary uygulamasını açın, adres çubuğuna “chrome://flags” yazın. Daha sonra “Enable download later” seçeneğini aratın. Açılır menüde üç seçenek göreceksiniz, “Enabled”ı seçin ve Chrome Canary uygulamasını yeniden başlatın.

Bu değişikliği yaptıktan sonra Chrome’da bir web sayfasını indirmek istediğinizde, “Ne zaman indireceğinizi seçin” şeklinde seçenekler göreceksiniz, bu seçenekler arasında Şimdi, Wi-Fi ile ve “Saati ve tarihi seç” yer alıyor.

Yeni özelliğin Chrome’un kararlı versiyonuna ne zaman geleceğini bilmiyoruz. Görünüşe göre Google “Sonra indir” özelliğini tüm kullanıcılara sunmadan önce çeşitli oynamalardan ve düzenlemelerden geçirecektir. Bu özelliği sunmanın avantajı, eğer bir içeriği Chrome internet tarayıcısından indirmek isterseniz, bunu veri planınızı kullanmadan veya pil ömrünüzü tüketmeden gerçekleştirmeniz mümkün. Evinize vardığınız zamanı veya Wi-Fi bağlantısının kurulacağı yeri belirleyerek indirme işlemini unutmadan gerçekleştirebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER