Teknoloji

Chrome iOS uygulaması artık iPhone 6 ve iPhone 6 Plus ekranlarıyla uyumlu

chrome-iphone-6-081014

Google iOS için Chrome’u güncelledi, böylelikle uygulama iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ın daha yüksek çözünürlüklü ekranlarına uygun hâle geldi. Yani bundan böyle büyütülmüş yazılar ve grafiklerle karşılaşmak söz konusu olmayacak. Google, Chrome’dan önce Gmail uygulamasını da güncellemiş, bu uygulamayı da daha büyük boyutlu ekranlarda düzgün görünecek ve tek bakışta daha fazla içerik sunacak şekilde güncellemişti.

Bu arada Chrome güncellemesiyle birlikte gelen tek yenilik iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ın ekranlarıyla uyumluluk değil. Google Drive entegrasyonu da sunuluyür, bundan böyle Google Drive’da depolanan dosyaları Drive uygulaması yerine doğrudan Chrome’da açmak mümkün oluyor. Google’ın bulut depolama servisini kullananların çoğu Drive uygulaması içinde kalmak isteyebilir, ancak internette gezinirken Drive’da depolanan dosyalara rastlayan ve bunları açmak isteyenler için söz konusu yenilik kullanışlı olacaktır.

Bu arada Yakınlaştırılmış olarak adlandırabileceğimiz görünüm sayesinde gözleri iyi görmeyenler için ekrandaki içerikler yakınlaştırılıyor, böylelikle büyük ekranın avantajından bir şekilde yararlanmak mümkün oluyor. Bu görünüm aslında Apple’ın iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ta sunduğu Büyütülmüş mod gibi çalışıyor, iPhone 5s’in ekranında görünecek kadar içerik daha büyük ekranlarda ölçeklenmiş şekilde sunuluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER