Teknoloji

Chrome Android ve iOS’te şifre güvenliği konusunda uyaracak

google chrome

Google, Chrome Android ve iOS uygulamalarının güvenliğini ve kullanışlılığını artıracak yeni bir adım attı. Bundan böyle internet tarayıcısının mobil versiyonlarında kullanıcılar başkaları tarafından ele geçirilmiş olma ihtimali bulunan şifrelerini değiştirmeleri konusunda uyarılacak.

Chrome’un mobil uygulamaları şifre değişikliği konusunda sadece uyarıda bulunmakla sınırlı kalmayacak. Kullanıcılar, hangi site veya servisteki şifreleri ele geçirildiyse o site ya da servisin şifre değiştirme sayfasına yönlendirilecek.

Hangi şifrelerin ele geçirilmiş olabileceğini kontrol etmek için Chrome özel bir şifreleme formuyla bu şifreleri Google’a gönderecek. Bu şifreleme formu sayesinde Google’ın kullanıcı isimlerini ve şifreleri öğrenmesi engellenmiş olacak.

google chrome androidGüvenlik Kontrolü özelliği de Chrome’un mobil versiyonuna geliyor. Bu araç sayesinde kullanıcılar şifrelerinin ele geçirilip geçirilmediğini manuel olarak kontrol edebilecek. Güvenli Gezinme’nin aktif olup olmadığı ve Chrome versiyonunun en son güvenlik korumalarına sahip olup olmadığı da buradan denetlenebilecek.

google chrome iosiOS tarafında kullanıcılara kaydedilmiş giriş detaylarını otomatik olarak doldurma imkanı verilecek. Buna ek olarak, şifreler otomatik olarak doldurulmadan önce Face ID veya Touch ID ile otomatik doldurma işlemi de yapılacak.

Chrome Android uygulamasına ise Genişletilmiş Güvenli Gezinme isimli bir özellik eklenecek. Bu özellik kullanıcıları zararlı yazılımlara, phishing saldırılarına ve tehlikeli internet sitelerine karşı proaktif olarak koruyacak. Google’dan verilen bilgiye göre, masaüstünde bu özelliği aktif hâle getiren kullanıcıların phishing saldırılarıyla karşılaşmaları yüzde 20 oranında azaldı. Bu özellik nedeniyle kullanıcıların Google’la daha fazla gerçek zamanlı veri paylaşacağını belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER