Teknoloji

Chrome Android uygulaması için yeni veri ve pil tasarrufu özelliği

google chrome

Google Chrome internet tarayıcısının Android versiyonu için yeni bir özellik test ediyor. 9to5Google sitesinde yer alan habere göre, “daha sonra indir” özelliği sayesinde Chrome’u Android uygulaması üzerinde kullananlar indirme işlemlerini bir takvime bağlayabilecek.

Bunun için kullanıcıların sadece indirme işleminin başlayacağı tarih ve saati belirlemeleri gerekiyor. Dileyenler indirme işlemini kablosuz ağa bağlanıldığında otomatik olarak başlayacak şekilde de ayarlayabilecek.

“Daha sonra indir” özelliği Chrome Canary uygulamasının 86 numaralı versiyonunda test ediliyor. Chrome’un bu “kararsız” versiyonunu Google Play Store üzerinden indirmek de mümkün. İndirme ve kurulum işleminin ardından kullanıcıların şu adımları izlemesi gerekiyor: Adres çubuğuna chrome://flags yazın. Ardından “Daha sonra indirmeyi etkinleştir” seçeneğini bulun. Burada açılan menüde karşınıza üç seçenek çıkacak. Bunlar arasından “Etkinleştirilmiş”i seçin ve Chrome Canary uygulamasını yeniden başlatın.

google chrome android

Söz konusu adımların atılmasının ardından kullanıcılar Chrome Canary’de bir indirme işlemi başlatacaklarında karşılarına “İndirme zamanını seçin” şeklinde bir soru çıkacak. Burada kullanıcılar “Şimdi”, “Wi-Fi’a bağlandığında” veya “Tarih ve saat belirleyin” şeklinde üç seçenek görecek.

Bu özelliğin Chrome Android uygulamasının standart versiyonuna ne zaman ekleneceği belirsizliğini koruyor. Google’ın özelliği tüm kullanıcılara açmadan önce birkaç ince ayar daha gerçekleştirmesi oldukça muhtemel görünüyor. “Daha sonra indir” özelliği sayesinde Android kullanıcılarının hem veri tasarrufu yapmasını hem de pil ömrünü korumasına yardım edilmiş oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER