Teknoloji

Chrome Android uygulaması için yeni gizlilik önlemi yolda

chrome ios
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Özel gezinme veya gizli mod, günümüzde internet tarayıcılarının önerdiği en basit gizlilik koruma mekanizması konumunda. Gizli mod kimi zaman tam teşekküllü bir gizlilik koruması olarak düşünülse de, aslında sadece kullanıcının tarayıcıda iz bırakmamasını sağlıyor. Bu koruma telefon başkasının eline geçince ve tarayıcı açılınca devredışı kalıyor. Google bu durumu ortadan kaldırmak için Chrome Android uygulamasında gizli moda ekstra bir doğrulamayla giriş yapılmasını sağlayacak yeni bir yöntem üzerinde çalışıyor.

Cihaza fiziksel olarak erişmek, pek çok güvenlik önlemini atıl hâle getiriyor. Özellikle telefonun kilidi açıldığında hiçbir önlemin anlamı kalmıyor. Gizli mod sekmeler arka planda açıkken neredeyse anlamsız hâle geliyor ve telefonu ele geçiren kişi gizli moda döndüğünde buradaki her şeyi görebiliyor. Gizli moda giriş için ekstra bir kilit koymak ise bu durumun yaşanmasını engelleyecek bir yöntem olarak öne çıkıyor.

Chrome Story’nin haberine göre; Google, Chrome Android uygulamasına bu ekstra güvenlik önlemini eklemeye hazırlanıyor. Uygulamanın Canary versiyonunda söz konusu özellik için testler başlamış durumda. Bu bayrak aktif hâle getirildikten ve Chrome yeniden başlatıldıktan sonra Ayarlar menüsünde ekstra doğrulama seçeneği görülüyor. Ekstra doğrulama aktif hâle getirildiğinde Chrome’un gizli moduna geçmek için pin kodu girmek, parmak izi okutmak veya yüz tanıtmak gerekiyor.

Google söz konusu özelliği ilk olarak Chrome’un iOS uygulamasında test etmeye başlamıştı. Ancak şu an için özellik tüm kullanıcılara açılmış değil. Google’ın Chrome için ekstra gizlilik sağlayan bu özelliğin iOS ve Android’deki dağıtımına eş zamanlı şekilde başlaması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER